a czy może być zwykła śmietana
nie sądzę, zwykła śmietana się nie ubije. Proponuję zrobić tak jak autorka podawała :-)
a można w nurmalnych foremkach
na pewno można :-)
a spirytus do kremu jest konieczny?
Jakbyś uważnie oglądał/oglądała program pani Ewy Wachowicz to byś się nie pytała dlaczego dodaje się odrobinę spirytusu - dla smaku, można spróbować bez :-)
nie pytam "dlaczego" tylko czy "trzeba" (czyt. czy brak spirytusy spowoduje jakiś ubytek w walorach smakowych kremu)
obawiam się, że odpowiedź na pytanie uzyskasz w momencie gdy je spróbujesz "z" i "bez".
Na dzień dzisiejszy wydaje mi się, że nikt tu nie eksperymentował z babeczkami ;-).
Skoro jest ten składnik w przepisie to widocznie są smaczniejsze.
w przepisie jest BLAD - chodzi dokladnie o krem. Autorka podala jedna szklanka cukru, a chodzi o szklanke cukru pudru. Niby nic waznego, ale w przypadku zwyklego cukru masa sie wazy i smietanka puszcza "soki"
9 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Amerykańskie babeczki prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują