Strona główna >> Desery >> Ciasta

Ananasek

Czas 75 minut Porcji 12 Kcal kalorii Trudność średnie Koszt: do 25 zł

Składniki:

Ciasto:
9 białek
20 dag cukru
20 dag wiórków kokosowych
20 dag suchego maku
łyżka proszku do pieczenia

Krem:

puszka ananasów
2 paczki delicji
2 galaretki cytrynowe
1 budyń śmietankowy
mleko
5 żółtek
kostka masła
3 łyżki cukru
alkohol do namoczenia delicji

Ananasek - sposób wykonania:

Ciasto : białka ubić, dodać pozostałe składniki, wymieszać łyżką, piec około 45 minut w 180 stopniach.

Krem:
Budyń rozpuścić w mleku zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodać żółtka, cukier, zagotować. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki cukru.
Masło utrzeć, dodać budyń i 3/4 galaretki, wymieszać.
Połową masy posmarować placek, wyłożyć na masę plastry ananasa, przykryć pozostałą masą. Na wierzch wykładamy delicje nasączone alkoholem, całość zalewamy tężejącą galaretką.


Prześlij przepis

mewa80 | 25-06-10 | Czytano: 18781 razy | komentarzy [0]
Ananasek komentarz



Opinie i komentarze na temat Ananasek kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Ananasek prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje