Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |
 






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Ananasek

Czas 75 minut Porcji 12 Trudność średnie Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ananasek - składniki:

Ciasto:
9 białek
20 dag cukru
20 dag wiórków kokosowych
20 dag suchego maku
łyżka proszku do pieczenia

Krem:

puszka ananasów
2 paczki delicji
2 galaretki cytrynowe
1 budyń śmietankowy
mleko
5 żółtek
kostka masła
3 łyżki cukru
alkohol do namoczenia delicji

Ananasek - sposób wykonania:

AnanasekCiasto : białka ubić, dodać pozostałe składniki, wymieszać łyżką, piec około 45 minut w 180 stopniach.

Krem:
Budyń rozpuścić w mleku zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodać żółtka, cukier, zagotować. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki cukru.
Masło utrzeć, dodać budyń i 3/4 galaretki, wymieszać.
Połową masy posmarować placek, wyłożyć na masę plastry ananasa, przykryć pozostałą masą. Na wierzch wykładamy delicje nasączone alkoholem, całość zalewamy tężejącą galaretką.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 25-06-10 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz