Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Ryba po grecku Tytul
najlepsza ryba po grecku to usmażony filet z dorsza bez panierki(bez skórki rozpada się), dla wygody kupuję mrozona włos...
| 2014-04-24 15:22 |

Zupa gulaszowa zupa gulaszowa
Moje gratulacje, wołowina i 40 min, mięso wołowe potrzebuje czasu na przepyszny aromat, jak za duzo dodasz różnych różni...
| 2014-04-24 14:58 |

Placki z gotowanych ziemniaków Tytul
Ja zawsze dodaje do klusek slaskich,jajko i mleko .Po zagotowaniu i wyplynieciu klusek na wierzch ,przykrywam szczelnie ...
| 2014-04-19 14:59 |

Ciasto Snickers Tytul
Ciasto zaje.....e pyszne, gdy je upiekłem poraz pierwszy,to cała moja rodzinka była pełna podziwu, że ja niby mam takie ...
| 2014-04-19 14:55 |

Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 75 minut Porcji 12 Trudność średnie Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ananasek - składniki:

Ciasto:
9 białek
20 dag cukru
20 dag wiórków kokosowych
20 dag suchego maku
łyżka proszku do pieczenia

Krem:

puszka ananasów
2 paczki delicji
2 galaretki cytrynowe
1 budyń śmietankowy
mleko
5 żółtek
kostka masła
3 łyżki cukru
alkohol do namoczenia delicji

Ananasek - sposób wykonania:

Ciasto : białka ubić, dodać pozostałe składniki, wymieszać łyżką, piec około 45 minut w 180 stopniach.

Krem:
Budyń rozpuścić w mleku zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodać żółtka, cukier, zagotować. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki cukru.
Masło utrzeć, dodać budyń i 3/4 galaretki, wymieszać.
Połową masy posmarować placek, wyłożyć na masę plastry ananasa, przykryć pozostałą masą. Na wierzch wykładamy delicje nasączone alkoholem, całość zalewamy tężejącą galaretką.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz