Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 75 minut Porcji 12 Trudność średnie Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ananasek - składniki:

Ciasto:
9 białek
20 dag cukru
20 dag wiórków kokosowych
20 dag suchego maku
łyżka proszku do pieczenia

Krem:

puszka ananasów
2 paczki delicji
2 galaretki cytrynowe
1 budyń śmietankowy
mleko
5 żółtek
kostka masła
3 łyżki cukru
alkohol do namoczenia delicji

Ananasek - sposób wykonania:

Ciasto : białka ubić, dodać pozostałe składniki, wymieszać łyżką, piec około 45 minut w 180 stopniach.

Krem:
Budyń rozpuścić w mleku zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodać żółtka, cukier, zagotować. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki cukru.
Masło utrzeć, dodać budyń i 3/4 galaretki, wymieszać.
Połową masy posmarować placek, wyłożyć na masę plastry ananasa, przykryć pozostałą masą. Na wierzch wykładamy delicje nasączone alkoholem, całość zalewamy tężejącą galaretką.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz