Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 35 minut Porcji 15 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ananasowiec - składniki:

pół kostki masła (100 g)
1,5 szklanki cukru
puszka ananasów /plastry/
4 jajka
200 g posiekanych orzechów włoskich
2 szklanki mąki
łyżeczka proszku do pieczenia

Ananasowiec - sposób wykonania:

Bardzo szybkie i smaczne ciasto z ananasem.
Masło roztapiamy i wlewamy do prostokątnej blaszki o wymiarach około 25x35 cm, na masło sypiemy 1 szklankę cukru /równej grubości warstwa po całej powierzchni/. Na to układamy plastry ananasa jeden obok drugiego /syrop spod ananasów zostawiamy/.
Między ananasami sypiemy orzechy.
Jajka miksujemy z 0,5 szklanki cukru, dodajemy na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sok spod ananasa. Miksujemy na gładkie ciasto i wylewamy je do blaszki na wyłożone ananasy.
Całość wstawiamy do piekarnika pieczemy góra-dół przez około godzinę w temperaturze 190 stopni C. W celu wyjęcia ciasto przewracamy do "góry nogami" tak by ananasy znalazły się na wierzchu.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz