Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Kompot z truskawek na zimę tytul
1...
| 2014-07-22 20:39 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 35 minut Porcji 15 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ananasowiec - składniki:

pół kostki masła (100 g)
1,5 szklanki cukru
puszka ananasów /plastry/
4 jajka
200 g posiekanych orzechów włoskich
2 szklanki mąki
łyżeczka proszku do pieczenia

Ananasowiec - sposób wykonania:

Bardzo szybkie i smaczne ciasto z ananasem.
Masło roztapiamy i wlewamy do prostokątnej blaszki o wymiarach około 25x35 cm, na masło sypiemy 1 szklankę cukru /równej grubości warstwa po całej powierzchni/. Na to układamy plastry ananasa jeden obok drugiego /syrop spod ananasów zostawiamy/.
Między ananasami sypiemy orzechy.
Jajka miksujemy z 0,5 szklanki cukru, dodajemy na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sok spod ananasa. Miksujemy na gładkie ciasto i wylewamy je do blaszki na wyłożone ananasy.
Całość wstawiamy do piekarnika pieczemy góra-dół przez około godzinę w temperaturze 190 stopni C. W celu wyjęcia ciasto przewracamy do "góry nogami" tak by ananasy znalazły się na wierzchu.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz