Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |

Chorwackie ciasto z bakaliami ciasto
trzeba - przecież jest w składnikach 5 łyżek kakao :)...
| 2014-04-10 8:15 |

Prosty przepis na gofry Tytul
jak ktoś chce light to można nie dodawać ale z reguły dajemy, żeby ciasto było bardziej elastyczne i mniej przywierało...
| 2014-04-09 12:46 |

Prosty przepis na gofry Tytul
po co olej!!!!Przeciez bez oleju beda bardziej light?...
| 2014-04-05 22:17 |

Chorwackie ciasto z bakaliami Tytul
Od czego to chorwackie ciasto jest takie ciemne? Nie trzeba dodac kakao?...
| 2014-04-05 13:17 |

Prosty przepis na gofry Tytul
maka oczywiście pszenna, ja do wszystkiego daję tortową, jest troszkę droższa ale to się przekłada na jakość :)...
| 2014-04-01 10:26 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 35 minut Porcji 15 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ananasowiec - składniki:

pół kostki masła (100 g)
1,5 szklanki cukru
puszka ananasów /plastry/
4 jajka
200 g posiekanych orzechów włoskich
2 szklanki mąki
łyżeczka proszku do pieczenia

Ananasowiec - sposób wykonania:

Bardzo szybkie i smaczne ciasto z ananasem.
Masło roztapiamy i wlewamy do prostokątnej blaszki o wymiarach około 25x35 cm, na masło sypiemy 1 szklankę cukru /równej grubości warstwa po całej powierzchni/. Na to układamy plastry ananasa jeden obok drugiego /syrop spod ananasów zostawiamy/.
Między ananasami sypiemy orzechy.
Jajka miksujemy z 0,5 szklanki cukru, dodajemy na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sok spod ananasa. Miksujemy na gładkie ciasto i wylewamy je do blaszki na wyłożone ananasy.
Całość wstawiamy do piekarnika pieczemy góra-dół przez około godzinę w temperaturze 190 stopni C. W celu wyjęcia ciasto przewracamy do "góry nogami" tak by ananasy znalazły się na wierzchu.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz