Strona główna >> Desery >> Ciasta

Babeczki krówkowe

Składniki:

Na ciasto:
200 g

mąki,
100 g zimnego masła,
3 łyżki cukru pudru,
1 żółtko,
1 łyżka śmietany.

Na

nadzienie:
słoik masy krówkowej,
150 g solonych orzeszków ziemnych.

Babeczki krówkowe - sposób wykonania:

Wszystkie składniki ciasta

wrzucamy do miski, siekamy nożem i szybko zagniatamy. Formujemy kulę i na około 30 minut wstawiamy ją do

lodówki.

Foremki do babeczek smarujemy masłem. Schłodzone ciasto wałkujemy na placek o grubości 0,5

cm, po czym wylepiamy nim foremki. Tak przygotowane wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C.

Pieczemy przez około 20 minut, aż się lekko zezłocą.

Po wystudzeniu wyjmujemy z foremek, napełniamy

masą krówkową (około 1,5 łyżki na 1 babeczkę) i posypujemy z wierzchu orzeszkami.


Prześlij przepis

~Gosc | 20-05-08 | Czytano: 15599 razy | komentarzy [2]
Babeczki krówkowe komentarz



Opinie i komentarze na temat Babeczki krówkowe kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

2 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Babeczki krówkowe prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
Tytul
2010-05-01 17:23

mniam.. swietne

Autor
Tytul
2011-03-09 2:17

przepyszne babeczki kajmakowe, ja po mase kajmakowa daje jeszce odrobine ok. 0.5 lyzeczki dzemu z czarnej pozeczki.

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje