Strona główna >> Desery >> Ciasta

Babeczki owsiane

Czas 45 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

2,5 szklanki otrębów owsianych
6 łyżek mąki
pół szklanki cukru (najlepiej brązowego)
niepełna szklanka mleka
2 jajka
pół szklanki rodzynek
3 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżka oliwy
szczypta soli

Babeczki owsiane - sposób wykonania:

Muffinki owsiane są zdrowe i zarazem niskokaloryczne babeczki do przekąszenia w domu lub pracy a także w podróży. Pamiętajmy, że owies i jego produkty obniżają poziom cholesterolu, zawarty w nich błonnik dobrze wpływa na perystaltykę jelit.
Otręby, mąkę oraz cukier i proszek do pieczenia mieszamy ze sobą, dodajemy rodzynki, całość mieszamy z jajami i mlekiem oraz oliwą. Pergaminowe foremki na babeczki napełniamy do 3/4 wysokości ciastem, pieczemy 20 minut w 200 stopniach C.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 23-09-10| komentarz [0]



0 komentarzy

Dodaj komentarz