Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Babeczki z budyniem

Czas 65 minut Porcji 15 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

400 g mąki pszennej
150 g cukru
250 g masła
żółtko
łyżka śmietany

krem:
budyń waniliowy
2 łyżki masła
2 żółtka

owoce: maliny, borówki, winogrona

Babeczki z budyniem - sposób wykonania:

Mąkę siekamy z masłem, dodajemy żółtka, cukier i śmietanę, zagniatamy ciasto. Z ciasta formujemy kulkę, zawijamy w folię aluminiową i wkładamy na 30 minut do lodówki.
Po wyjęciu ciasto wałkujemy na grubość około pół cm. Foremki do babeczek smarujemy masłem i wykrawamy nimi kółka z ciasta, którym wylepiamy babeczkę i jej brzegi,dno babeczki nakłuwamy widelcem.Pieczemy 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.
Gotujemy mleko na budyń z dodatkiem masła, w odlanej zimnej części mleka mieszamy budyń i żółtka, wlewamy je na gorące mleko, chwilkę gotujemy mieszając, studzimy. Krem nakładamy do wystudzonych babeczek, dekorujemy owocami.


Prześlij przepis

mewa80 | 06-10-12 | Czytano: 10240 razy | komentarzy [0]
Babeczki z budyniem komentarz



Opinie i komentarze na temat Babeczki z budyniem kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Babeczki z budyniem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje