Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |

Jabłka pieczone z konfiturami Tytul
Alkohol podczas pieczenia potrawy wyparuje pozostawiająć smak i aromat....
| 2014-11-08 11:37 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 35 minut Porcji 20 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Babeczki z czekoladą - składniki:

- 2 szklanki mąki pszennej
- 3/4 szklanki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki sody
- 1/4 łyżeczki soli
- 2 jajka
- 0,5 szklanki oleju
- 1 szklanka mleka
- tabliczka czekolady

Babeczki z czekoladą - sposób wykonania:

Do jednej miski wsypujemy suche składniki wraz z posiekaną/pokrojoną na małe części tabliczką czekolady, a do drugiej mokre składniki, mieszamy.

Wybieramy jedną dużą miskę, do której wsypujemy składniki mokre i suche.
Mieszamy (koniecznie łyżką) tylko do połączenia składników(grudki wskazane).
Do wcześniej wysmarowanych olejem i bułką tarką foremek na babeczki wlewamy 1-2 łyżeczki ciasta. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy do zarumienienia (około +/-30 minut). Gdy wystygną wyciągamy z foremek i posypujemy cukrem pudrem.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [2]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-11-09 21:05 POLECAM :)
Dzisiaj zrobiłam te babeczki, z tym że zamiast pokruszonej czekolady, powtykałam po 1 kostce na kazdą babeczkę i wyszły pyszne ?art



Przepisów
Od
Dodano 2013-04-24 15:32 Olcia
Ej ale nic sie nie stalo jak nie posmarawolam tego nic nie bedzie co?


kulinarne przepisy Dodaj komentarz