Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Placki z gotowanych ziemniaków Tytul
Ja zawsze dodaje do klusek slaskich,jajko i mleko .Po zagotowaniu i wyplynieciu klusek na wierzch ,przykrywam szczelnie ...
| 2014-04-19 14:59 |

Ciasto Snickers Tytul
Ciasto zaje.....e pyszne, gdy je upiekłem poraz pierwszy,to cała moja rodzinka była pełna podziwu, że ja niby mam takie ...
| 2014-04-19 14:55 |

Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 35 minut Porcji 20 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Babeczki z czekoladą - składniki:

- 2 szklanki mąki pszennej
- 3/4 szklanki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki sody
- 1/4 łyżeczki soli
- 2 jajka
- 0,5 szklanki oleju
- 1 szklanka mleka
- tabliczka czekolady

Babeczki z czekoladą - sposób wykonania:

Do jednej miski wsypujemy suche składniki wraz z posiekaną/pokrojoną na małe części tabliczką czekolady, a do drugiej mokre składniki, mieszamy.

Wybieramy jedną dużą miskę, do której wsypujemy składniki mokre i suche.
Mieszamy (koniecznie łyżką) tylko do połączenia składników(grudki wskazane).
Do wcześniej wysmarowanych olejem i bułką tarką foremek na babeczki wlewamy 1-2 łyżeczki ciasta. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy do zarumienienia (około +/-30 minut). Gdy wystygną wyciągamy z foremek i posypujemy cukrem pudrem.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [2]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-11-09 21:05 POLECAM :)
Dzisiaj zrobiłam te babeczki, z tym że zamiast pokruszonej czekolady, powtykałam po 1 kostce na kazdą babeczkę i wyszły pyszne ?art



Przepisów
Od
Dodano 2013-04-24 15:32 Olcia
Ej ale nic sie nie stalo jak nie posmarawolam tego nic nie bedzie co?


kulinarne przepisy Dodaj komentarz