Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Babeczki z czekoladą

Czas 35 minut Porcji 20 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Babeczki z czekoladą - składniki:

- 2 szklanki mąki pszennej
- 3/4 szklanki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki sody
- 1/4 łyżeczki soli
- 2 jajka
- 0,5 szklanki oleju
- 1 szklanka mleka
- tabliczka czekolady

Babeczki z czekoladą - sposób wykonania:

Babeczki z czekoladąDo jednej miski wsypujemy suche składniki wraz z posiekaną/pokrojoną na małe części tabliczką czekolady, a do drugiej mokre składniki, mieszamy.

Wybieramy jedną dużą miskę, do której wsypujemy składniki mokre i suche.
Mieszamy (koniecznie łyżką) tylko do połączenia składników(grudki wskazane).
Do wcześniej wysmarowanych olejem i bułką tarką foremek na babeczki wlewamy 1-2 łyżeczki ciasta. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy do zarumienienia (około +/-30 minut). Gdy wystygną wyciągamy z foremek i posypujemy cukrem pudrem.

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 23-10-11 | komentarz [2]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-11-09 21:05 POLECAM :)
Dzisiaj zrobiłam te babeczki, z tym że zamiast pokruszonej czekolady, powtykałam po 1 kostce na kazdą babeczkę i wyszły pyszne ?art



Przepisów
Od
Dodano 2013-04-24 15:32 Olcia
Ej ale nic sie nie stalo jak nie posmarawolam tego nic nie bedzie co?


komentarze Dodaj komentarz