Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Przepis na puszysty biszkopt Tytul
Co do majonezu, to jak używasz majonezu koncerntów to rzeczywiście chemia. Natomiast jak używa się majonezy kętrzyńskieg...
| 2014-10-24 8:16 |

Przepis na puszysty biszkopt To jest biszkopt mojej may
Troszke Robbie inaczej,nie daje proszku ani cukru waniliowego,jest puchatek wilgotny jak naciskam tylko syczy ,Bo tak po...
| 2014-10-24 4:11 |

Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |

Ciasto zebra Tytul
Tak ciasto pieczemy z termoobiegiem bez włączania górnej i dolnej grzałki....
| 2014-10-03 13:38 |

Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 35 minut Porcji 20 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Babeczki z czekoladą - składniki:

- 2 szklanki mąki pszennej
- 3/4 szklanki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki sody
- 1/4 łyżeczki soli
- 2 jajka
- 0,5 szklanki oleju
- 1 szklanka mleka
- tabliczka czekolady

Babeczki z czekoladą - sposób wykonania:

Do jednej miski wsypujemy suche składniki wraz z posiekaną/pokrojoną na małe części tabliczką czekolady, a do drugiej mokre składniki, mieszamy.

Wybieramy jedną dużą miskę, do której wsypujemy składniki mokre i suche.
Mieszamy (koniecznie łyżką) tylko do połączenia składników(grudki wskazane).
Do wcześniej wysmarowanych olejem i bułką tarką foremek na babeczki wlewamy 1-2 łyżeczki ciasta. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy do zarumienienia (około +/-30 minut). Gdy wystygną wyciągamy z foremek i posypujemy cukrem pudrem.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [2]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-11-09 21:05 POLECAM :)
Dzisiaj zrobiłam te babeczki, z tym że zamiast pokruszonej czekolady, powtykałam po 1 kostce na kazdą babeczkę i wyszły pyszne ?art



Przepisów
Od
Dodano 2013-04-24 15:32 Olcia
Ej ale nic sie nie stalo jak nie posmarawolam tego nic nie bedzie co?


kulinarne przepisy Dodaj komentarz