Strona główna >> Desery >> Zimne desery

Babeczki z falbanką

Czas 45 minut Porcji 10 Kcal kalorii Trudność średnie Koszt: do 10 zł

Składniki:

Składniki:
CIASTO:
300g mąki
2-4 żółtka
2 łyżki śmietany
łyżka cukru
tłuszcz do formy

KREM:
1/2 szklanki syropu truskawkowego
szklanka kefiru
250g masła roślinnego
100g cukru pudru

DO DEKORACJI:
300g truskawek
cukier puder

Babeczki z falbanką - sposób wykonania:

1.Składniki na ciasto zagnieść.
Wstawić na 2 godziny do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkować.
Posługując się tależykiem, wykroić z niego 9 placków.
Plackami wyłożyć wysmarowaną tłuszczem formą z dołkami.
2.Spód ciaste wyłożyć pergaminem, nasypać po łyżeczce suchej fasoli.
Resztę ciasta pokroić w romby.
Ponakłuwać.
Ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blaszce.
Ciastka i placek piec 15 min., w 200 stopniach.
Wystudzić.
3.Masło utrzeć z cukrem na gładką masę.
Wlewać kefir, jednocześnie miksując, aż powstanie gęsty krem.
Wymieszać go razem z syropem truskawkowym.
Masę napełnić foremki.
Udekorować truskawkami i rombami z ciasta.
Posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO!


Prześlij przepis

| 28-01-13 | Czytano: 3384 razy | komentarzy [0]
Babeczki z falbanką komentarz



Opinie i komentarze na temat Babeczki z falbanką kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Babeczki z falbanką prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje