Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |

Jabłka pieczone z konfiturami Tytul
Alkohol podczas pieczenia potrawy wyparuje pozostawiająć smak i aromat....
| 2014-11-08 11:37 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 50 minut Porcji 12 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Babka majonezowa - składniki:

3/4 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki majonezu
4 jajka
szklanka cukru
proszek do pieczenia /małe opakowanie/
łyżka cukru waniliowego
cukier puder do posypania


Babka majonezowa - sposób wykonania:

Wspaniała babka, prosta i szybka do wykonania, choć może dziwić fakt, że do jej wykonania używamy majonezu. Przepis sprawdzony wielokrotnie.
Z białek ubijamy pianę, dodajemy cukier i cukier waniliowy, chwilkę miksujemy po czym wlewamy żółtka, mieszamy.
Mąki łączymy ze sobą oraz z proszkiem do pieczenia, dodajemy stopniowo do ubitych białek, mieszając za pomocą łyżki do wyczerpania, na końcu dodajemy majonez i mieszamy. Gotowe, jednolite ciasto wylewamy do formy na babkę wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. pieczemy 45 minut w 180 stopniach C.
Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz