Strona główna >> Desery >> Ciasta

Babka trójniak

Czas 45 minut Porcji 6 Kcal kalorii Trudność Koszt:

Składniki:

pół kostki masła,
8 łyżek cukru pudru,
jajko, żółtko,
1 szk mąki,
3-4 łyżki mleka,
5 dag kakao,
3 łyżki maku,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
aromat migdałowy,
tłuszcz i bułka do formy

Babka trójniak - sposób wykonania:

Masło, cukier puder, żółtko i jajko zmiksować. Dodać mąkę, aromat, proszek do pieczenia i mleko.
Ciasto podzielić na trzy części, do jednej dodać kakao rozpuszczone w łyżce gorącej wody, do drugiej mak.
Do przygotowanej formy wykładamy jasną część, potem makową a na koniec kakaową. Pieczemy 45 min w temperaturze 160-180 stopni C.

Babkę polukrować i posypać wiórkami kokosowymi.


Prześlij przepis

~Gosc | 07-05-12 | Czytano: 8547 razy | komentarzy [0]
Babka trójniak   komentarz



Opinie i komentarze na temat Babka trójniak kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Babka trójniak prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje