Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Desery >> Ciasta

Babka trójniak

Czas 45 minut Porcji 6 Trudność Koszt:

Składniki:

pół kostki masła,
8 łyżek cukru pudru,
jajko, żółtko,
1 szk mąki,
3-4 łyżki mleka,
5 dag kakao,
3 łyżki maku,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
aromat migdałowy,
tłuszcz i bułka do formy

Babka trójniak - sposób wykonania:

Masło, cukier puder, żółtko i jajko zmiksować. Dodać mąkę, aromat, proszek do pieczenia i mleko.
Ciasto podzielić na trzy części, do jednej dodać kakao rozpuszczone w łyżce gorącej wody, do drugiej mak.
Do przygotowanej formy wykładamy jasną część, potem makową a na koniec kakaową. Pieczemy 45 min w temperaturze 160-180 stopni C.

Babkę polukrować i posypać wiórkami kokosowymi.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 07-05-12| Czytano: 5995 razy |komentarz [0]
Babka trójniak   komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz