Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Pikantny sos do tortilli tytul
1...
| 2014-07-31 18:21 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |






Strona główna >> Dania główne >> Drugie danie

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Babka ziemniaczana z kiełbasą - składniki:

1 kg ziemniaków
0,6 kg kiełbasy wędzonej
10 dag słoniny
2 cebule
2 jajka
majeranek, wegeta, pieprz, sól
czubata łyżka mąki ziemniaczanej

Babka ziemniaczana z kiełbasą - sposób wykonania:

Ziemniaki tarkujemy na tarce o drobnych oczkach (zdecydowanie wygodniej użyć robota), nadmiar wody z ziemniaków zlewamy. Cebulę, kiełbasę i słoninę kroimy, na patelnię wrzucamy słoninę a po wytopieniu dodajemy kiełbasę i cebulę, szklimy na rumiano, studzimy.
Do odciśniętej masy ziemniaczanej dodajemy jajka, mąkę ziemniaczaną, przyprawy i kiełbasę z cebulą, dokładnie mieszamy. Powstałą masę przekładamy do natłuszczonej formy. Pieczemy w 150 stopniach przez 40-50 minut (aż wierzch się zarumieni). Podajemy z kwaśną śmietaną.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [1]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-09-30 11:59 Babka
to jest regionalna potrawa na Kurpiach i nazywa się Rejbak, bądź Kugiel, ja osobiście daje troszkę więcej mąki i na koniec zalewam gotującym się mlekiem albo dodaje śmietanę, tak na okou?miechjest wtedy bardziej delikatne i zapiekam ok 1,5 do 2 godzin.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz