Strona główna >> Kuchnie Świata >> Afryka

Bananowe Grzanki

Czas 15 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

4 duże i dojrzałe banany
1 szklanka mąki ze szczyptą soli
1 szklanka wody z dwoma łyżkami likieru pomarańczowego
2 łyżki cukru pudru
2 łyżeczki cynamonu w proszku
olej

Bananowe Grzanki - sposób wykonania:

Mąkę z solą wsypać do dużego naczynia. Stopniowo dodawać wodę i likier pomarańczowy, mieszać, aż do otrzymania delikatnej masy. Odstawić około 30 minut. W oddzielnym naczyniu wymieszać cukier puder i cynamon. Na głębokiej patelni rozgrzać olej. Banany przekroić na pół i jeszcze przeciąć je wzdłuż. Obtoczyć je w masie z mąki i włożyć do patelni na ok. 2 – 3 minuty. Smażyć, aż się zarumienią. Usmażone banany wyłożyć na papierową serwetkę, by obciekły z tłuszczu. Na koniec posypać je cukrem pudrem i cynamonem. Podawać na ciepło.


Prześlij przepis

~Gosc | 19-05-08 | Czytano: 19673 razy | komentarzy [0]
Bananowe Grzanki komentarz



Opinie i komentarze na temat Bananowe Grzanki kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Bananowe Grzanki prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje