Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Kuchnie Świata >> Afryka

Bananowe Grzanki

Czas 15 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

4 duże i dojrzałe banany
1 szklanka mąki ze szczyptą soli
1 szklanka wody z dwoma łyżkami likieru pomarańczowego
2 łyżki cukru pudru
2 łyżeczki cynamonu w proszku
olej

Bananowe Grzanki - sposób wykonania:

Mąkę z solą wsypać do dużego naczynia. Stopniowo dodawać wodę i likier pomarańczowy, mieszać, aż do otrzymania delikatnej masy. Odstawić około 30 minut. W oddzielnym naczyniu wymieszać cukier puder i cynamon. Na głębokiej patelni rozgrzać olej. Banany przekroić na pół i jeszcze przeciąć je wzdłuż. Obtoczyć je w masie z mąki i włożyć do patelni na ok. 2 – 3 minuty. Smażyć, aż się zarumienią. Usmażone banany wyłożyć na papierową serwetkę, by obciekły z tłuszczu. Na koniec posypać je cukrem pudrem i cynamonem. Podawać na ciepło.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 19-05-08| Czytano: 18135 razy |komentarz [2]
Bananowe Grzanki komentarz



2 komentarzy

Autor
As
2010-02-14 0:22

Nie dziwię się, że komentarzy brak... wszyscy zastanawiają się jak to się robi...

Autor
....
2010-02-24 10:14

Czemu afrykańskie przepisy są tylko z bananów? po pierwsze oni nie smażą bananów tylko planteny a to jest duża różnica . nie jadłam smażonych bananów tylko właśnie planteny i to u afrykańskiej rodziny. za pewne są smaczniejsze od bananów.

Linia tła strony

Dodaj komentarz