Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Kuchnie Świata >> Afryka

Bananowe Placki

Składniki:

4-5 w pełni dojrzałe banany
2 łyżki cukru
120 g maki
1 łyżka wody
szczypta soli
olej do głębokiego smażenia

Bananowe Placki - sposób wykonania:

Banany obrać ze skóry, utrzeć w dużej misce na gładką masę, dodać cukier, wymieszać. Wsypać mąkę, dodać sól, dokładnie wymieszać. Wlać łyżkę wody, by powstało płynne, acz gęste ciasto. Olej rozgrzać na patelni. Smażyć placki na złoty kolor przez 3 minuty. W połowie smażenia placki trzeba delikatnie przewrócić, by były rumiane z obu stron. Usmażone placki układać na talerze piętrowo. Podawać na ciepło.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 19-05-08| Czytano: 24388 razy |komentarz [1]
Bananowe Placki komentarz



1 komentarzy

Autor
"Placki"
2009-11-13 20:04

chyba zapomniałeś o jajkach

Linia tła strony

Dodaj komentarz