Strona główna >> Kuchnie Świata >> Afryka

Bananowe Placki

Składniki:

4-5 w pełni dojrzałe banany
2 łyżki cukru
120 g maki
1 łyżka wody
szczypta soli
olej do głębokiego smażenia

Bananowe Placki - sposób wykonania:

Banany obrać ze skóry, utrzeć w dużej misce na gładką masę, dodać cukier, wymieszać. Wsypać mąkę, dodać sól, dokładnie wymieszać. Wlać łyżkę wody, by powstało płynne, acz gęste ciasto. Olej rozgrzać na patelni. Smażyć placki na złoty kolor przez 3 minuty. W połowie smażenia placki trzeba delikatnie przewrócić, by były rumiane z obu stron. Usmażone placki układać na talerze piętrowo. Podawać na ciepło.


Prześlij przepis

~Gosc | 19-05-08 | Czytano: 25722 razy | komentarzy [1]
Bananowe Placki komentarz



Opinie i komentarze na temat Bananowe Placki kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

1 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Bananowe Placki prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
"Placki"
2009-11-13 20:04

chyba zapomniałeś o jajkach

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje