Strona główna >> Desery >> Ciasta

Bananowiec

Składniki:

2 opakowania biszkoptów

Masa:
1/2 kostki masła
1 szklanka cukru pudru
1 kg bananów + jeden w plasterkach do wyłożenia na wierzch
1 galaretka cytrynowa
2 galaretki w dowolnym kolorze
2 jajka

Bananowiec - sposób wykonania:

Połowę biszkoptów wyłożyć na spód blaszki, tortownicy itp.
Masło utrzeć z cukrem, dodać jajka. Banany zmiksować (można skropić sokiem z cytryny), masę ucierać dodając zmiksowane banany.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance wody, tężejącą dodać do masy.
Na wyłożone biszkopty wlewamy połowe masy, układamy resztę biszkoptów i na wierzch pozostałą masę. Na tej masie układamy dekoracyjnie plasterki bananów, następnie na górę wylewamy tężejąca galaretkę w dowolnym kolorze.
Całość wstawiamy do lodówki, gotowe po kilku godzinach.


Prześlij przepis

~Gosc | 14-05-10 | Czytano: 48212 razy | komentarzy [2]
Bananowiec  komentarz



Opinie i komentarze na temat Bananowiec kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

2 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Bananowiec prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
Tytul
2011-09-06 23:32

czy to napewno jest dobre bo to dla dziecka

Autor
bananowiec
2011-09-07 7:20

to jest bardzo smaczne, natomiast jeżeli to jest dla dziecka to najpierw jajka utarłabym z cukrem na parze (w kąpieli wodnej) a później połączyła z masłem lub zaryzykowałabym ich niedodanie do masy :-) czasami lepiej dmuchać na zimne ;-)

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje