Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Z czosnkiem i przyprawami lepiej nie przesadzać. Nie każdy z domowników lubi za dużo czosnku. Ja np na kanapkę z kiełbas...
| 2015-03-26 15:28 |

ikonka Komentarz Tytul
Do kiełbasy lepiej dodac wiecej czosnku a nie 1 głowka na 7 kg miesa....
| 2015-03-26 9:54 |

ikonka Komentarz Temperatura pokojowa
Emilko, też się stosuję do tej zasady. Temperatura pokojowa zalecana jest także dla drzewa do palenia w kominku. Takie m...
| 2015-03-20 22:43 |

ikonka Komentarz Emilka
Kiedys gdzieś przeczytałam, że aby uniknąć zakalca w każdych ciastach typu babka należy uzywać produktów o temperaturze ...
| 2015-03-20 17:30 |

ikonka Komentarz Tytul
Tak już jest z przepisami w diecie Dukana. Zamienia się codzienne produkty na zastępcze i w efekcie nie są tak łądne jak...
| 2015-03-18 11:10 |

ikonka Komentarz Tytul
ciasteczka przepyszne,lecz mi wyszly za rzadkie.
Ciasto rozlalo sie na cala blache,tak ze musialam kroic na male ...
| 2015-03-16 17:54 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja zrobiłam naleśniki z tego przepisu i wyszły mi super...
| 2015-03-15 10:54 |

ikonka Komentarz Tytul
przepisy na tym blogu są rewelacja!!!!!
...
| 2015-03-10 13:55 |
 






Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Barszcz czerwony tradycyjny

Czas 45 minut Porcji 8 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Barszcz czerwony tradycyjny - składniki:

2 kg czerwonych buraków
4 liście laurowe
parę ziaren ziela angielskiego
1 łyżeczka soli
3 litry wody
2 skrzydełka kurczaka
włoszczyzna: 2 marchewki, pietruszka, kawałek selera
1 cebula
sok z cytryny
zakwas na barszcz wg przepisu:

Zakwas buraczany na wigilijny barszcz


Zobacz także wigilijny barszcz czerwony z uszkami



Barszcz czerwony tradycyjny - sposób wykonania:

Barszcz czerwony tradycyjnyPrzepis na wigilijny barszcz czerwony. Doskonale nadaje się na świąteczny stół. Buraki i włoszczyznę obrać, pokroić w kostkę.
Wodę na zupę zagotować do gotującej się wrzucić skrzydełka, ziele angielskie i liść laurowy oraz całą cebulę. Zmniejszyć gaz i gotować 20 minut, po tym czasie dodać buraki i włoszczyznę, gotować na małym ogniu do miękkości - cebule pod koniec wyjąc i wyrzucić.
Gdy warzywa będą miękkie zupę doprawiamy sokiem z cytryny, sola i pieprzem - oraz zakwasem na barszcz - wg smaku i gustu. Zupę możemy podawać z kleksem śmietany.

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (3 głosy ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 28-07-08 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz