Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |






Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Czas 45 minut Porcji 8 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Barszcz czerwony tradycyjny - składniki:

2 kg czerwonych buraków
4 liście laurowe
parę ziaren ziela angielskiego
1 łyżeczka soli
3 litry wody
2 skrzydełka kurczaka
włoszczyzna: 2 marchewki, pietruszka, kawałek selera
1 cebula
sok z cytryny
zakwas na barszcz wg przepisu:

Zakwas buraczany na wigilijny barszcz


Zobacz także wigilijny barszcz czerwony z uszkami



Barszcz czerwony tradycyjny - sposób wykonania:

Przepis na wigilijny barszcz czerwony. Doskonale nadaje się na świąteczny stół. Buraki i włoszczyznę obrać, pokroić w kostkę.
Wodę na zupę zagotować do gotującej się wrzucić skrzydełka, ziele angielskie i liść laurowy oraz całą cebulę. Zmniejszyć gaz i gotować 20 minut, po tym czasie dodać buraki i włoszczyznę, gotować na małym ogniu do miękkości - cebule pod koniec wyjąc i wyrzucić.
Gdy warzywa będą miękkie zupę doprawiamy sokiem z cytryny, sola i pieprzem - oraz zakwasem na barszcz - wg smaku i gustu. Zupę możemy podawać z kleksem śmietany.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (3 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz