Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Przepis na puszysty biszkopt Tytul
Co do majonezu, to jak używasz majonezu koncerntów to rzeczywiście chemia. Natomiast jak używa się majonezy kętrzyńskieg...
| 2014-10-24 8:16 |

Przepis na puszysty biszkopt To jest biszkopt mojej may
Troszke Robbie inaczej,nie daje proszku ani cukru waniliowego,jest puchatek wilgotny jak naciskam tylko syczy ,Bo tak po...
| 2014-10-24 4:11 |

Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |

Ciasto zebra Tytul
Tak ciasto pieczemy z termoobiegiem bez włączania górnej i dolnej grzałki....
| 2014-10-03 13:38 |

Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |






Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Czas 45 minut Porcji 8 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Barszcz czerwony tradycyjny - składniki:

2 kg czerwonych buraków
4 liście laurowe
parę ziaren ziela angielskiego
1 łyżeczka soli
3 litry wody
2 skrzydełka kurczaka
włoszczyzna: 2 marchewki, pietruszka, kawałek selera
1 cebula
sok z cytryny
zakwas na barszcz wg przepisu:

Zakwas buraczany na wigilijny barszcz


Zobacz także wigilijny barszcz czerwony z uszkami



Barszcz czerwony tradycyjny - sposób wykonania:

Przepis na wigilijny barszcz czerwony. Doskonale nadaje się na świąteczny stół. Buraki i włoszczyznę obrać, pokroić w kostkę.
Wodę na zupę zagotować do gotującej się wrzucić skrzydełka, ziele angielskie i liść laurowy oraz całą cebulę. Zmniejszyć gaz i gotować 20 minut, po tym czasie dodać buraki i włoszczyznę, gotować na małym ogniu do miękkości - cebule pod koniec wyjąc i wyrzucić.
Gdy warzywa będą miękkie zupę doprawiamy sokiem z cytryny, sola i pieprzem - oraz zakwasem na barszcz - wg smaku i gustu. Zupę możemy podawać z kleksem śmietany.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (3 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz