Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne
Sprawdzone przepisy na Wigilię
12 Potraw Wigilijnych
78 sprawdzonych potraw wigilijnych m.in. ryba po grecku, œledzie, pierogi, krokiety...

Jak wedzić mięsa
Wędzenie mięsa szynki ryb
Zobacz jak zrobić domowe wędliny, kiełbasę na święta
Wigilia Dukana
Wigilia Dukana
Distetyczne potrawy wigilijne





Komentarze


Ryba po grecku ryba po grecku
dziekuje za przepis pyszny juz robilam
...
| 2014-12-20 6:47 |

Ciasto na pierogi Tytul
Zrobiłam pierwsza porcję i wyszło idealne, musiałam dorobić więcej ciasta bo zostało mi farszu i niestety ciasto popekal...
| 2014-12-13 1:12 |

Karp wigilijny smażony magia
ja dzisiaj przepisałam jak przyrzadzić karpia i takiego zrobie na swięta. Myśle,że wyjdzie smaczny...
| 2014-12-11 15:08 |

Ciasto serowo jabłkowo makowe Tytul
ciasto wspaniale wygląda zdjęcie pokazuje dwie warstwy sera i dwie maku....
| 2014-12-10 20:00 |

Dieta kopenhaska hrj
Hej, a ja lubie tą dietę bo to tylko 2 tyg. ale nie jem czerwonego mięsa tylko pierś z kurczaka, i nie jem sałaty a dowo...
| 2014-12-09 16:07 |

Pączki Ewy Wachowicz Tytul
Ciekawa uwaga. Nie zwracałam na to uwagi. Przy najbliższym tłustym czwartku wypróbuję twoją metodę. Małe szczegóły, a ma...
| 2014-12-09 10:14 |

Pączki Ewy Wachowicz Tytul
Aby była biała obwolutka paczek nie może zbyt długo wyrastać na stole . Należy wrzucać na tłuszcz tą stroną , która wyro...
| 2014-12-09 10:09 |

Chleb z płatkami owsianymi Ewy Wachowicz onnaa
Jak to się łatwo robi, jak ładnie rośnie. Mi dodało jeszcze 2/3 objetosci, takze wyszły 3 keksówki. Banalne, a jakie dob...
| 2014-12-02 13:14 |






Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Czas 45 minut Porcji 8 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Barszcz czerwony tradycyjny - składniki:

2 kg czerwonych buraków
4 liście laurowe
parę ziaren ziela angielskiego
1 łyżeczka soli
3 litry wody
2 skrzydełka kurczaka
włoszczyzna: 2 marchewki, pietruszka, kawałek selera
1 cebula
sok z cytryny
zakwas na barszcz wg przepisu:

Zakwas buraczany na wigilijny barszcz


Zobacz także wigilijny barszcz czerwony z uszkami



Barszcz czerwony tradycyjny - sposób wykonania:

Przepis na wigilijny barszcz czerwony. Doskonale nadaje się na świąteczny stół. Buraki i włoszczyznę obrać, pokroić w kostkę.
Wodę na zupę zagotować do gotującej się wrzucić skrzydełka, ziele angielskie i liść laurowy oraz całą cebulę. Zmniejszyć gaz i gotować 20 minut, po tym czasie dodać buraki i włoszczyznę, gotować na małym ogniu do miękkości - cebule pod koniec wyjąc i wyrzucić.
Gdy warzywa będą miękkie zupę doprawiamy sokiem z cytryny, sola i pieprzem - oraz zakwasem na barszcz - wg smaku i gustu. Zupę możemy podawać z kleksem śmietany.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (3 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz