Strona główna >> Przepisy na swieta >> Potrawy Wigilijne

Barszcz czerwony z uszkami

Czas 75 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

2 kg buraków
2,5 litra wody
włoszczyzna ( 1 marchewka, pietruszka, marchewka)
1 cebula
4 ząbki czosnku
łyżeczka cukru
sok z cytryny
liść laurowy
majeranek
zakwas na barszcz wg przepisu: Zakwas buraczany na wigilijny barszcz


Uszka do barszczu z przepisu: uszka do barszczu

Barszcz czerwony z uszkami - sposób wykonania:

Wigilijny barszcz czerwony z uszkami gotowany bez zakwasu. Smaczny i bardzo prosty w przygotowaniu barszcz. Uda się każdemu.
Wszystkie warzywa obieramy, myjemy, kroimy drobniej, dodajemy też pokrojony czosnek. Warzywa zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, gotujemy około 60 minut. Pod koniec gotowania dodajemy majeranek oraz Zakwas buraczany do smaku.


Wywar przecedzamy przez sito do drugiego garnka, tak aby oddzielić warzywa. Barszcz czerwony doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny, słodzimy dla "złamania" smaku.
Barszcz podajemy z uszkami do barszczu lub kapuśniaczki mojej babci


Prześlij przepis

asieńka | 18-12-10 | Czytano: 36833 razy | komentarzy [0]
Barszcz czerwony z uszkami komentarz



Opinie i komentarze na temat Barszcz czerwony z uszkami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Barszcz czerwony z uszkami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje