Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Przepisy na swieta >> Potrawy Wigilijne

Barszcz czerwony z uszkami

Czas 75 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

2 kg buraków
2,5 litra wody
włoszczyzna ( 1 marchewka, pietruszka, marchewka)
1 cebula
4 ząbki czosnku
łyżeczka cukru
sok z cytryny
liść laurowy
majeranek
zakwas na barszcz wg przepisu: Zakwas buraczany na wigilijny barszcz


Uszka do barszczu z przepisu: uszka do barszczu

Barszcz czerwony z uszkami - sposób wykonania:

Wigilijny barszcz czerwony z uszkami gotowany bez zakwasu. Smaczny i bardzo prosty w przygotowaniu barszcz. Uda się każdemu.
Wszystkie warzywa obieramy, myjemy, kroimy drobniej, dodajemy też pokrojony czosnek. Warzywa zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, gotujemy około 60 minut. Pod koniec gotowania dodajemy majeranek oraz Zakwas buraczany do smaku.


Wywar przecedzamy przez sito do drugiego garnka, tak aby oddzielić warzywa. Barszcz czerwony doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny, słodzimy dla "złamania" smaku.
Barszcz podajemy z uszkami do barszczu lub kapuśniaczki mojej babci
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
asieńka | 18-12-10| Czytano: 34441 razy |komentarz [0]
Barszcz czerwony z uszkami komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz