Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Barszcz ukraiński - składniki:

3 buraki
2 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
5 ziemniaków
15 dag kapusty
1 cebula
1 pomidor
10 dag fasoli (może być fasolka szparagowa)
3/4 szklanki śmietany
2 łyżki natki
sól, pieprz, cukier
czosnek
kostka rosołowa

Barszcz ukraiński - sposób wykonania:

Czas na młode warzywa - w tej zupie jest ich cała masa u?miech
Fasolę (fasolki szparagowej nie moczymy, po prostu gotujemy ją razem z innymi warzywami w tym samym czasie) moczymy dzień wcześniej, buraki gotujemy do miękkości, odcedzamy, obieramy, tarkujemy na tarce o grubych oczkach.
Namoczona fasole odcedzamy, gotujemy w świeżej wodzie, gdy zacznie być półmiękka, dodajemy drobno pokrojone warzywa: marchewkę, pietruszkę, seler, pokrojone w kostkę ziemniaki i poszatkowaną kapustę, wrzucamy rosołek dolewamy wodę tak aby przykryła warzywa.
Cebule pokrojona w kostkę szklimy na łyżeczce oleju, dodajemy zmiażdżony czosnek i starkowane buraki - wszystko dodajemy do zupy, pod koniec gotowania warzyw gdy ziemniaki będą prawie półmiękkie dodajemy obrane ze skóry i pokrojonego pomidora, doprawiamy do smaku wg gustu. Śmietanę rozprowadzamy w zupie lub dekorujemy nią (kleksem) zupę na talerzu.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz