Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne
Sprawdzone przepisy na Wigilię
12 Potraw Wigilijnych
78 sprawdzonych potraw wigilijnych m.in. ryba po grecku, œledzie, pierogi, krokiety...

Jak wedzić mięsa
Wędzenie mięsa szynki ryb
Zobacz jak zrobić domowe wędliny, kiełbasę na święta
Wigilia Dukana
Wigilia Dukana
Distetyczne potrawy wigilijne





Komentarze


Ciasto na pierogi Tytul
Zrobiłam pierwsza porcję i wyszło idealne, musiałam dorobić więcej ciasta bo zostało mi farszu i niestety ciasto popekal...
| 2014-12-13 1:12 |

Karp wigilijny smażony magia
ja dzisiaj przepisałam jak przyrzadzić karpia i takiego zrobie na swięta. Myśle,że wyjdzie smaczny...
| 2014-12-11 15:08 |

Ciasto serowo jabłkowo makowe Tytul
ciasto wspaniale wygląda zdjęcie pokazuje dwie warstwy sera i dwie maku....
| 2014-12-10 20:00 |

Dieta kopenhaska hrj
Hej, a ja lubie tą dietę bo to tylko 2 tyg. ale nie jem czerwonego mięsa tylko pierś z kurczaka, i nie jem sałaty a dowo...
| 2014-12-09 16:07 |

Pączki Ewy Wachowicz Tytul
Ciekawa uwaga. Nie zwracałam na to uwagi. Przy najbliższym tłustym czwartku wypróbuję twoją metodę. Małe szczegóły, a ma...
| 2014-12-09 10:14 |

Pączki Ewy Wachowicz Tytul
Aby była biała obwolutka paczek nie może zbyt długo wyrastać na stole . Należy wrzucać na tłuszcz tą stroną , która wyro...
| 2014-12-09 10:09 |

Chleb z płatkami owsianymi Ewy Wachowicz onnaa
Jak to się łatwo robi, jak ładnie rośnie. Mi dodało jeszcze 2/3 objetosci, takze wyszły 3 keksówki. Banalne, a jakie dob...
| 2014-12-02 13:14 |

Sałatka z zupek chińskich Tytul
I masz rację te zupki chińskie to sama chemia i trucizna.Oglądałam kiedyś program na temat tych zupek i innych produktów...
| 2014-11-25 2:15 |






Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Barszcz ukraiński - składniki:

3 buraki
2 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
5 ziemniaków
15 dag kapusty
1 cebula
1 pomidor
10 dag fasoli (może być fasolka szparagowa)
3/4 szklanki śmietany
2 łyżki natki
sól, pieprz, cukier
czosnek
kostka rosołowa

Barszcz ukraiński - sposób wykonania:

Czas na młode warzywa - w tej zupie jest ich cała masa u?miech
Fasolę (fasolki szparagowej nie moczymy, po prostu gotujemy ją razem z innymi warzywami w tym samym czasie) moczymy dzień wcześniej, buraki gotujemy do miękkości, odcedzamy, obieramy, tarkujemy na tarce o grubych oczkach.
Namoczona fasole odcedzamy, gotujemy w świeżej wodzie, gdy zacznie być półmiękka, dodajemy drobno pokrojone warzywa: marchewkę, pietruszkę, seler, pokrojone w kostkę ziemniaki i poszatkowaną kapustę, wrzucamy rosołek dolewamy wodę tak aby przykryła warzywa.
Cebule pokrojona w kostkę szklimy na łyżeczce oleju, dodajemy zmiażdżony czosnek i starkowane buraki - wszystko dodajemy do zupy, pod koniec gotowania warzyw gdy ziemniaki będą prawie półmiękkie dodajemy obrane ze skóry i pokrojonego pomidora, doprawiamy do smaku wg gustu. Śmietanę rozprowadzamy w zupie lub dekorujemy nią (kleksem) zupę na talerzu.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz