Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Placki z gotowanych ziemniaków Tytul
Ja zawsze dodaje do klusek slaskich,jajko i mleko .Po zagotowaniu i wyplynieciu klusek na wierzch ,przykrywam szczelnie ...
| 2014-04-19 14:59 |

Ciasto Snickers Tytul
Ciasto zaje.....e pyszne, gdy je upiekłem poraz pierwszy,to cała moja rodzinka była pełna podziwu, że ja niby mam takie ...
| 2014-04-19 14:55 |

Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |






Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Barszcz ukraiński - składniki:

3 buraki
2 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
5 ziemniaków
15 dag kapusty
1 cebula
1 pomidor
10 dag fasoli (może być fasolka szparagowa)
3/4 szklanki śmietany
2 łyżki natki
sól, pieprz, cukier
czosnek
kostka rosołowa

Barszcz ukraiński - sposób wykonania:

Czas na młode warzywa - w tej zupie jest ich cała masa u?miech
Fasolę (fasolki szparagowej nie moczymy, po prostu gotujemy ją razem z innymi warzywami w tym samym czasie) moczymy dzień wcześniej, buraki gotujemy do miękkości, odcedzamy, obieramy, tarkujemy na tarce o grubych oczkach.
Namoczona fasole odcedzamy, gotujemy w świeżej wodzie, gdy zacznie być półmiękka, dodajemy drobno pokrojone warzywa: marchewkę, pietruszkę, seler, pokrojone w kostkę ziemniaki i poszatkowaną kapustę, wrzucamy rosołek dolewamy wodę tak aby przykryła warzywa.
Cebule pokrojona w kostkę szklimy na łyżeczce oleju, dodajemy zmiażdżony czosnek i starkowane buraki - wszystko dodajemy do zupy, pod koniec gotowania warzyw gdy ziemniaki będą prawie półmiękkie dodajemy obrane ze skóry i pokrojonego pomidora, doprawiamy do smaku wg gustu. Śmietanę rozprowadzamy w zupie lub dekorujemy nią (kleksem) zupę na talerzu.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz