Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz keyword1
Thanks, I have recently been seeking for facts about this topic for ages and yours is the best I have found so far....
| 2015-01-26 10:03 |

ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |
 






Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Barszcz ukraiński

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Barszcz ukraiński - składniki:

3 buraki
2 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
5 ziemniaków
15 dag kapusty
1 cebula
1 pomidor
10 dag fasoli (może być fasolka szparagowa)
3/4 szklanki śmietany
2 łyżki natki
sól, pieprz, cukier
czosnek
kostka rosołowa

Barszcz ukraiński - sposób wykonania:

Barszcz ukraińskiCzas na młode warzywa - w tej zupie jest ich cała masa u?miech
Fasolę (fasolki szparagowej nie moczymy, po prostu gotujemy ją razem z innymi warzywami w tym samym czasie) moczymy dzień wcześniej, buraki gotujemy do miękkości, odcedzamy, obieramy, tarkujemy na tarce o grubych oczkach.
Namoczona fasole odcedzamy, gotujemy w świeżej wodzie, gdy zacznie być półmiękka, dodajemy drobno pokrojone warzywa: marchewkę, pietruszkę, seler, pokrojone w kostkę ziemniaki i poszatkowaną kapustę, wrzucamy rosołek dolewamy wodę tak aby przykryła warzywa.
Cebule pokrojona w kostkę szklimy na łyżeczce oleju, dodajemy zmiażdżony czosnek i starkowane buraki - wszystko dodajemy do zupy, pod koniec gotowania warzyw gdy ziemniaki będą prawie półmiękkie dodajemy obrane ze skóry i pokrojonego pomidora, doprawiamy do smaku wg gustu. Śmietanę rozprowadzamy w zupie lub dekorujemy nią (kleksem) zupę na talerzu.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 16-06-10 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz