Strona główna >>
Desery >>
Naleśniki Belgijskie naleśniki
Czas 25 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
25 dag mąki
5 dag masła
pół litra mleka
pół torebki cukru waniliowego
2 jajka
1 kieliszek koniaku lub innego
aromatycznego alkoholu
tłuszcz
konfitura / dżem
-mielone migdały
Belgijskie naleśniki - sposób wykonania:
Ucieramy mąkę z jajkami, mlekiem i cukrem waniliowym. Mieszamy to wszystko z roztopionym i przestudzonym masłem. Wlewamy kieliszek koniaku i odstawiamy na godzinę by napęczniało. Rozgrzaną patelnię smarujemy tłuszczem i kolejno smażymy cienkie naleśniki. Zwijaj je w rulony, podajemy z konfiturą - dżemem i płatkami migdałowymi.
Prześlij przepis ~Gosc | 02-12-08 | Czytano: 31767 razy | komentarzy [2]
2 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Belgijskie naleśniki prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują