Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Desery >> Naleśniki

Belgijskie naleśniki

Czas 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

25 dag mąki
5 dag masła
pół litra mleka
pół torebki cukru waniliowego
2 jajka
1 kieliszek koniaku lub innego
aromatycznego alkoholu
tłuszcz
konfitura / dżem
-mielone migdały

Belgijskie naleśniki - sposób wykonania:

Ucieramy mąkę z jajkami, mlekiem i cukrem waniliowym. Mieszamy to wszystko z roztopionym i przestudzonym masłem. Wlewamy kieliszek koniaku i odstawiamy na godzinę by napęczniało. Rozgrzaną patelnię smarujemy tłuszczem i kolejno smażymy cienkie naleśniki. Zwijaj je w rulony, podajemy z konfiturą - dżemem i płatkami migdałowymi.
  • Currently 4.00/5

4.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 02-12-08| Czytano: 30457 razy |komentarz [2]
Belgijskie naleśniki komentarz



2 komentarzy

Autor
naleśniki
2009-07-09 10:58

Belgijskie to mogą być frytki albo piwo lub czekolada a nie NALEŚNIKI.

Autor
WLASNIE ZE NIE
2010-04-25 20:25

BELGIJSKEI NALESNIKI SA CALKIEM INNE MAJA SWOJA SPECYFIKE I SMAK W ZAPACHU SA SWIETNE ALE W SMAKU WOLE TE POLSKIE BEZ MASLA I KONIAKU

Linia tła strony

Dodaj komentarz