Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Świąteczne >> Potrawy Wielkanocne

Biała kiełbasa pieczona w piwie

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Biała kiełbasa pieczona w piwie - składniki:

1 kg kiełbasy białej
1 butelka piwa
1 łyżka miodu
3 ziela angielskie
2 liście laurowe
3 ziarenka pieprzu
olej do wysmarowania naczynia

Biała kiełbasa pieczona w piwie - sposób wykonania:

Biała kiełbasa pieczona w piwiePrzepis na pyszną Białą kiełbasę pieczoną w piwie. Aby potrawa była naprawdę smaczna musimy zaopatrzyć się w kiełbasę bardzo dobrej jakości - najlepiej jeśli zrobimy ją sami wg przepisu na stronie: swojska kiełbasa. Pomijając proces wędzenia otrzymamy białą kiełbasę własnej produkcji u?miech.
Naczynie żaroodporne smarujemy olejem, układamy kiełbasę, piwo wlewamy do garnka, do piwa dodajemy miód (można dać nieco więcej niż w przepisie) oraz przyprawy, chwilkę podgrzewamy do rozpuszczenia się miodu.
Białą kiełbasę zalewamy piwem, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i pieczemy około 40 minut.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

asieńka | 05-04-11 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz