Strona główna >> Świąteczne >> Potrawy Wielkanocne

Biała kiełbasa pieczona w piwie

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

1 kg kiełbasy białej
1 butelka piwa
1 łyżka miodu
3 ziela angielskie
2 liście laurowe
3 ziarenka pieprzu
olej do wysmarowania naczynia

Biała kiełbasa pieczona w piwie - sposób wykonania:

Przepis na pyszną Białą kiełbasę pieczoną w piwie. Aby potrawa była naprawdę smaczna musimy zaopatrzyć się w kiełbasę bardzo dobrej jakości - najlepiej jeśli zrobimy ją sami wg przepisu na stronie: swojska kiełbasa. Pomijając proces wędzenia otrzymamy białą kiełbasę własnej produkcji :-).
Naczynie żaroodporne smarujemy olejem, układamy kiełbasę, piwo wlewamy do garnka, do piwa dodajemy miód (można dać nieco więcej niż w przepisie) oraz przyprawy, chwilkę podgrzewamy do rozpuszczenia się miodu.
Białą kiełbasę zalewamy piwem, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i pieczemy około 40 minut.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
asieńka | 05-04-11| komentarz [0]



0 komentarzy

Dodaj komentarz