Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Półmięsne

Bigos z kurczakiem

Czas 35 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

pół kg piersi kurczaka
pół k cebuli
pół kg marchwi
pół kg pieczarek
pół kg kapusty świeżej
pół kg kiełbasy
3 kostki rosołowe
3 łyżki keczupu
sól, pieprz, majeranek

Bigos z kurczakiem - sposób wykonania:

Warzywa myjemy, obieramy, kroimy, kapustę szatkujemy. Pierś kroimy w paski, kiełbasę w kostkę. W dużym garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy pierś i co 10 minut wrzucamy kolejne składniki. Doprawiamy, dodajemy keczup, dusimy do miękkości.
Jeśli pierś obgotujemy na wodzie (bez oleju) przepis można wrzucić do diety Dukana :) - oczywiście bez kiełbasy!


Prześlij przepis

mewa80 | 19-06-10 | Czytano: 9836 razy | komentarzy [1]
Bigos z kurczakiem komentarz



Opinie i komentarze na temat Bigos z kurczakiem kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

1 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Bigos z kurczakiem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
lubię bigos
2010-08-07 14:48

i przyznam, że ta odmiana jest bardzo smaczna :) zrobiłam bez kiełbasy, żeby było mniej kalorycznie i wszystkim smakował:) przepis zostanie w moim domu na długo :)

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje