Strona główna >>
Dania główne >>
Przekąski Bigos z pieczarek
Czas 5 minut
Porcji 1
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
1kg.pieczarek
3 cebule
2 laski kiełbasy
4 ogórki kiszone
3 łyżki przecieru pomidorowego
sól pieprz
majeranek
szczypta curry
Bigos z pieczarek - sposób wykonania:
Wędlinę i cebulę pokroić w kostkę, pieczarki pokroić w paski ,na oliwie podsmażyć cebulę i wędlinę, dodać pieczarki dusić na małym ogniu pod koniec duszenia dodać ogórki pokrojone w kostkę na sam koniec można dodać zasmażkę (łyżka maki zasmażona na łyżce masła), dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy do smaku.
Bigos możemy podać w kajzerkach z wydrążonym miąższem i zapieczonymi przez 10 minut w 200 stopniach C (można wierzch posypać serem).
Prześlij przepis ~Gosc | 23-11-11 | Czytano: 12398 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Bigos z pieczarek prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują