Strona główna >> Dania główne >> Przekąski

Bigos z pieczarek

Czas 5 minut Porcji 1 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

1kg.pieczarek
3 cebule
2 laski kiełbasy
4 ogórki kiszone
3 łyżki przecieru pomidorowego
sól pieprz
majeranek
szczypta curry

Bigos z pieczarek - sposób wykonania:

Wędlinę i cebulę pokroić w kostkę, pieczarki pokroić w paski ,na oliwie podsmażyć cebulę i wędlinę, dodać pieczarki dusić na małym ogniu pod koniec duszenia dodać ogórki pokrojone w kostkę na sam koniec można dodać zasmażkę (łyżka maki zasmażona na łyżce masła), dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy do smaku.
Bigos możemy podać w kajzerkach z wydrążonym miąższem i zapieczonymi przez 10 minut w 200 stopniach C (można wierzch posypać serem).


Prześlij przepis

~Gosc | 23-11-11 | Czytano: 12398 razy | komentarzy [0]
Bigos z pieczarek komentarz



Opinie i komentarze na temat Bigos z pieczarek kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Bigos z pieczarek prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje