Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |

Śledzie w oleju Tytul
U nas królują śledzie opiekane w occie - sama robię, a w razie awarii:). Naprawdę pyszne. Delikatne mięso, ale taki wyra...
| 2014-09-22 12:38 |

Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |

Gołąbki bez zawijania Tytul
Szybki gołąbki gotuję od ponad 8 lat. Powyższy przepis jest mocno zmodyfikowany i odbiega od pierwowzoru. Do tej ilości ...
| 2014-09-14 14:31 |

Chleb Dukana wersja II Tytul
drożdży nie wolno,zresztą i tak nie ma tam glutenu dlatego nie rośnie
mielenie otrąb to ich kastracja ,nie spełni...
| 2014-09-12 16:26 |

Placuszki z jabłkiem Tytul
Te placuszki są rewelacyjne! Po prostu świetne!...
| 2014-09-09 11:22 |

Naleśniki z serem na słodko 100 %
zawsze korzystam z tego przepisu (!) robie z trzech proporcji, smazę i do zamrazalnika.Dzięki za przepis, bo kiedys słab...
| 2014-09-05 17:06 |

Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 40 minut Porcji 8 Trudność Koszt: Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Biszkopt z galaretkami - składniki:

1 szklanka cukru
1 szklanka mąki pszennej
6 jajek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 puszka mleka skondensowanego
1 opakowanie galaretki truskawkowej
2 opakowania galaretki cytrynowej
1 opakowanie galaretki agrestowej
1 opakowanie galaretki pomarańczowej
papier do pieczenia
wiórki kokosowe i owoce do dekoracji

Biszkopt z galaretkami - sposób wykonania:

Białka ubić z cukrem, dodać żółtka. Wsypać mąkę z proszkiem, wymieszać. Ciasto wlać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Trzy galaretki rozpuścić (każdą oddzielnie) w szklance wody, wylać na talerz do stężenia, a następnie pokroić w kostkę. Galaretki cytrynowe rozpuścić w 2 szklankach wody, ostudzić. Mleko ubić, wlać galaretki. Dodać kostki galaretki i wymieszać. Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż.
Masę wlać na jeden biszkopt i przykryć drugim płatem. na wierzch posypać wiórkami kokosowymi udekorować owocami.

Smacznego!!!
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz