Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Przepis na puszysty biszkopt Tytul
Co do majonezu, to jak używasz majonezu koncerntów to rzeczywiście chemia. Natomiast jak używa się majonezy kętrzyńskieg...
| 2014-10-24 8:16 |

Przepis na puszysty biszkopt To jest biszkopt mojej may
Troszke Robbie inaczej,nie daje proszku ani cukru waniliowego,jest puchatek wilgotny jak naciskam tylko syczy ,Bo tak po...
| 2014-10-24 4:11 |

Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |

Ciasto zebra Tytul
Tak ciasto pieczemy z termoobiegiem bez włączania górnej i dolnej grzałki....
| 2014-10-03 13:38 |

Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 40 minut Porcji 8 Trudność Koszt: Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Biszkopt z galaretkami - składniki:

1 szklanka cukru
1 szklanka mąki pszennej
6 jajek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 puszka mleka skondensowanego
1 opakowanie galaretki truskawkowej
2 opakowania galaretki cytrynowej
1 opakowanie galaretki agrestowej
1 opakowanie galaretki pomarańczowej
papier do pieczenia
wiórki kokosowe i owoce do dekoracji

Biszkopt z galaretkami - sposób wykonania:

Białka ubić z cukrem, dodać żółtka. Wsypać mąkę z proszkiem, wymieszać. Ciasto wlać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Trzy galaretki rozpuścić (każdą oddzielnie) w szklance wody, wylać na talerz do stężenia, a następnie pokroić w kostkę. Galaretki cytrynowe rozpuścić w 2 szklankach wody, ostudzić. Mleko ubić, wlać galaretki. Dodać kostki galaretki i wymieszać. Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż.
Masę wlać na jeden biszkopt i przykryć drugim płatem. na wierzch posypać wiórkami kokosowymi udekorować owocami.

Smacznego!!!
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz