Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 40 minut Porcji 8 Trudność Koszt: Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Biszkopt z galaretkami - składniki:

1 szklanka cukru
1 szklanka mąki pszennej
6 jajek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 puszka mleka skondensowanego
1 opakowanie galaretki truskawkowej
2 opakowania galaretki cytrynowej
1 opakowanie galaretki agrestowej
1 opakowanie galaretki pomarańczowej
papier do pieczenia
wiórki kokosowe i owoce do dekoracji

Biszkopt z galaretkami - sposób wykonania:

Białka ubić z cukrem, dodać żółtka. Wsypać mąkę z proszkiem, wymieszać. Ciasto wlać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Trzy galaretki rozpuścić (każdą oddzielnie) w szklance wody, wylać na talerz do stężenia, a następnie pokroić w kostkę. Galaretki cytrynowe rozpuścić w 2 szklankach wody, ostudzić. Mleko ubić, wlać galaretki. Dodać kostki galaretki i wymieszać. Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż.
Masę wlać na jeden biszkopt i przykryć drugim płatem. na wierzch posypać wiórkami kokosowymi udekorować owocami.

Smacznego!!!
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz