Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Desery >> Ciasta

Biszkopt z jabłkami i budyniem

Czas 5 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

biszkopt z 6 jajek
3 szklanki wody
1/2 szklanki cukru
1 kg jabłek (może być więcej)
3 budynie 60g z cukrem
1/2 kostki margaryny
3 jajka
1/2 szklanki cukru
20 dkg kokosu

Biszkopt z jabłkami i budyniem - sposób wykonania:

Upiec tradycyjny biszkopt na dużej blaszce ( z 6 jajek)
3 szklanki wody + 1/2 szklanki cukru + 1 kg jabłek (może być więcej jabłek)obranych i pokrojonych w paski zagotować z wodą z cukrem.
Na gorący upieczony biszkopt nałożyć ugotowane jabłka. Na wodzie z jabłek ugotować 3 budynie i zalać gorące jabłka.
Rozpuścić 1/2 kostki margaryny dodać kokos i wymieszać.
Ubić 3 jajka z cukrem dodać kokoś , wymieszać i wlać na budyń.
Zapiec w piekarniku (włączona góra piekarnika 180 st. ok. 15 min) aż góra będzie brązowa. Pychotka
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 24-01-14| Czytano: 8534 razy |komentarz [0]
Biszkopt z jabłkami i budyniem komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz