Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 60 minut Porcji 8 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Blok czekoladowy - składniki:

1 tabliczka gorzkiej czekolady
pół szklanki wody
1 kostka masła
1 szklanka cukru
250-300 gram mleka w proszku
1 paczka herbatników
200 gram posiekanych orzechów włoskich
150 gram rodzynek
2-3 łyżki skórki pomarańczowej skondensowanej
2 wafle

do polewy:
1 tabliczka gorzkiej czekolady
łyżka masła
1 łyżka zimnego mleka

Blok czekoladowy - sposób wykonania:

Przepis na pyszny blok czekoladowy z programu Ewa Gotuje.
Wodę wlewamy do rondelka, dodajemy cukier gotujemy aż się rozpuści. Czekoladę kroimy drobno. Dodajemy do rozpuszczonego cukru, następnie dodajemy masło. Gdy wszystko się rozpuści i ładnie połączy zdejmujemy z ognia. Dodajemy mleko w proszku (najlepiej przesiać bo ma grudki) oraz pokruszone herbatniki i bakalie. Mieszamy dokładnie. Masę wykładamy na 1 wafel i przykrywamy drugim. Wstawiamy do lodówki aby stężało.
Drugą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, do rozpuszczonej dodajemy łyżką masła i mleka. Mieszamy aby składniki się połączyły. Czekoladą polewamy nasz blok, dekorujemy wg uznania.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz