Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz tytul
1...
| 2015-03-05 23:42 |

ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |
 






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Blok czekoladowy

Czas 60 minut Porcji 8 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Blok czekoladowy - składniki:

1 tabliczka gorzkiej czekolady
pół szklanki wody
1 kostka masła
1 szklanka cukru
250-300 gram mleka w proszku
1 paczka herbatników
200 gram posiekanych orzechów włoskich
150 gram rodzynek
2-3 łyżki skórki pomarańczowej skondensowanej
2 wafle

do polewy:
1 tabliczka gorzkiej czekolady
łyżka masła
1 łyżka zimnego mleka

Blok czekoladowy - sposób wykonania:

Blok czekoladowyPrzepis na pyszny blok czekoladowy z programu Ewa Gotuje.
Wodę wlewamy do rondelka, dodajemy cukier gotujemy aż się rozpuści. Czekoladę kroimy drobno. Dodajemy do rozpuszczonego cukru, następnie dodajemy masło. Gdy wszystko się rozpuści i ładnie połączy zdejmujemy z ognia. Dodajemy mleko w proszku (najlepiej przesiać bo ma grudki) oraz pokruszone herbatniki i bakalie. Mieszamy dokładnie. Masę wykładamy na 1 wafel i przykrywamy drugim. Wstawiamy do lodówki aby stężało.
Drugą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, do rozpuszczonej dodajemy łyżką masła i mleka. Mieszamy aby składniki się połączyły. Czekoladą polewamy nasz blok, dekorujemy wg uznania.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 26-03-11 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz