Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Przepis na puszysty biszkopt Tytul
Co do majonezu, to jak używasz majonezu koncerntów to rzeczywiście chemia. Natomiast jak używa się majonezy kętrzyńskieg...
| 2014-10-24 8:16 |

Przepis na puszysty biszkopt To jest biszkopt mojej may
Troszke Robbie inaczej,nie daje proszku ani cukru waniliowego,jest puchatek wilgotny jak naciskam tylko syczy ,Bo tak po...
| 2014-10-24 4:11 |

Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |

Ciasto zebra Tytul
Tak ciasto pieczemy z termoobiegiem bez włączania górnej i dolnej grzałki....
| 2014-10-03 13:38 |

Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 60 minut Porcji 8 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Blok czekoladowy - składniki:

1 tabliczka gorzkiej czekolady
pół szklanki wody
1 kostka masła
1 szklanka cukru
250-300 gram mleka w proszku
1 paczka herbatników
200 gram posiekanych orzechów włoskich
150 gram rodzynek
2-3 łyżki skórki pomarańczowej skondensowanej
2 wafle

do polewy:
1 tabliczka gorzkiej czekolady
łyżka masła
1 łyżka zimnego mleka

Blok czekoladowy - sposób wykonania:

Przepis na pyszny blok czekoladowy z programu Ewa Gotuje.
Wodę wlewamy do rondelka, dodajemy cukier gotujemy aż się rozpuści. Czekoladę kroimy drobno. Dodajemy do rozpuszczonego cukru, następnie dodajemy masło. Gdy wszystko się rozpuści i ładnie połączy zdejmujemy z ognia. Dodajemy mleko w proszku (najlepiej przesiać bo ma grudki) oraz pokruszone herbatniki i bakalie. Mieszamy dokładnie. Masę wykładamy na 1 wafel i przykrywamy drugim. Wstawiamy do lodówki aby stężało.
Drugą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, do rozpuszczonej dodajemy łyżką masła i mleka. Mieszamy aby składniki się połączyły. Czekoladą polewamy nasz blok, dekorujemy wg uznania.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz