Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |

Chorwackie ciasto z bakaliami ciasto
trzeba - przecież jest w składnikach 5 łyżek kakao :)...
| 2014-04-10 8:15 |

Prosty przepis na gofry Tytul
jak ktoś chce light to można nie dodawać ale z reguły dajemy, żeby ciasto było bardziej elastyczne i mniej przywierało...
| 2014-04-09 12:46 |

Prosty przepis na gofry Tytul
po co olej!!!!Przeciez bez oleju beda bardziej light?...
| 2014-04-05 22:17 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 60 minut Porcji 8 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Blok czekoladowy - składniki:

1 tabliczka gorzkiej czekolady
pół szklanki wody
1 kostka masła
1 szklanka cukru
250-300 gram mleka w proszku
1 paczka herbatników
200 gram posiekanych orzechów włoskich
150 gram rodzynek
2-3 łyżki skórki pomarańczowej skondensowanej
2 wafle

do polewy:
1 tabliczka gorzkiej czekolady
łyżka masła
1 łyżka zimnego mleka

Blok czekoladowy - sposób wykonania:

Przepis na pyszny blok czekoladowy z programu Ewa Gotuje.
Wodę wlewamy do rondelka, dodajemy cukier gotujemy aż się rozpuści. Czekoladę kroimy drobno. Dodajemy do rozpuszczonego cukru, następnie dodajemy masło. Gdy wszystko się rozpuści i ładnie połączy zdejmujemy z ognia. Dodajemy mleko w proszku (najlepiej przesiać bo ma grudki) oraz pokruszone herbatniki i bakalie. Mieszamy dokładnie. Masę wykładamy na 1 wafel i przykrywamy drugim. Wstawiamy do lodówki aby stężało.
Drugą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, do rozpuszczonej dodajemy łyżką masła i mleka. Mieszamy aby składniki się połączyły. Czekoladą polewamy nasz blok, dekorujemy wg uznania.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz