Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Kompot z truskawek na zimę tytul
1...
| 2014-07-22 20:39 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Czas 65 minut Porcji 6 Trudność średnie Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Bogracz - składniki:

80 dag wołowiny
2 duże cebule
2 pomidory (poza sezonem można użyć puszki)
2 papryki
1 łyżka przecieru
3 ząbki czosnku
4 ziemniaki
ziele angielskie, liść laurowy (po 2 sztuki)
sól, pieprz, cząber, papryka w proszku

Bogracz - sposób wykonania:

Pyszna gęsta zupa z węgierskim rodowodem u?miech.
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, szklimy na tłuszczu (najlepiej na smalcu), wyciskamy czosnek, gdy cebula się zeszkli dodajemy pokrojone w kostkę mięso.
Całość smażymy chwilkę po czym podlewamy wodą, dodajemy sól, ziele, liść, pokrojoną w paski paprykę oraz pokrojone w kostkę pomidory bez skóry i dusimy do momentu aż mięsko zacznie być miękkie.
Warzywa (marchewkę, pietruszkę)obieramy, kroimy w zgrabną kostkę.
Do mięsa dodajemy warzywa i całość podlewamy taką ilością wody by powstała konsystencja gęstej zupy. Zupę gotujemy jeszcze około 25 minut aż mięso i warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku, dodajemy koncentrat i ulubione przyprawy.
Bogracz można też podawać z kluseczkami lanymi. W tym celu mieszamy mąkę (szklanka lub 1,5 szklanki), dodajemy wodę i jajko, konsystencja musi być jak na ciasto makaronowe. Kroimy kluseczki, gotujemy je w osolonej wodzie, odcedzamy. Do zupy dodajemy pod koniec jej gotowania.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz