Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania główne >> Drugie danie

Brukiew po mazursku

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- 3/4 kg brukwi
- 1/2 kg ziemniaków
- szklanka mleka
- 50 gram słoniny
- zielenina i przyprawy do smaku

Brukiew po mazursku - sposób wykonania:

Brukiew kroimy w równe kostki i zalewamy wrzącą wodą. Dodajemy sól i cukier. Do wpół ugotowanej brukwi wkładamy ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy razem do miękkości. Pod koniec gotowania wlewamy mleko.
Miękkie warzywa tłuczemy tłuczkiem do ziemniaków, polewamy wytopioną słoniną ze skwarkami i posypujemy posiekaną zieleniną.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
Kamiś | 01-08-10| Czytano: 6165 razy |komentarz [0]
Brukiew po mazursku komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz