Strona główna >> Dania główne >> Drugie danie

Brukiew po mazursku

Czas 35 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- 3/4 kg brukwi
- 1/2 kg ziemniaków
- szklanka mleka
- 50 gram słoniny
- zielenina i przyprawy do smaku

Brukiew po mazursku - sposób wykonania:

Brukiew kroimy w równe kostki i zalewamy wrzącą wodą. Dodajemy sól i cukier. Do wpół ugotowanej brukwi wkładamy ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy razem do miękkości. Pod koniec gotowania wlewamy mleko.
Miękkie warzywa tłuczemy tłuczkiem do ziemniaków, polewamy wytopioną słoniną ze skwarkami i posypujemy posiekaną zieleniną.


Prześlij przepis

Kamiś | 01-08-10 | Czytano: 7127 razy | komentarzy [0]
Brukiew po mazursku komentarz



Opinie i komentarze na temat Brukiew po mazursku kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Brukiew po mazursku prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje