Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z owoców

Brzoskwinie pasteryzowane w syropie

Czas 25 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

2 kg brzoskwiń
pół litra wody
pół kg cukru

Brzoskwinie pasteryzowane w syropie - sposób wykonania:

Brzoskwinie obieramy ze skórki i pozbawiamy pestek, kroimy na ćwiartki i układamy je w słoikach. Z wody i cukru gotujemy syrop (próbujemy - ma być bardzo słodki), mi na 2 kg brzoskwiń zeszło około pół kg cukru. Gorącą zalewą zalewamy brzoskwinie i pasteryzujemy je około 20 minut.
Brzoskwinie do ciast i deserów na zimę gotowe :)
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

mewa80 | 22-09-10 | Czytano: 12570 razy | komentarzy [0]
Brzoskwinie pasteryzowane w syropie komentarz



Opinie i komentarze na temat Brzoskwinie pasteryzowane w syropie kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Brzoskwinie pasteryzowane w syropie prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje