Strona główna >>
Warzywa i owoce >>
Przetwory z owoców Brzoskwinie pasteryzowane w syropie
Czas 25 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
2 kg brzoskwiń
pół litra wody
pół kg cukru
Brzoskwinie pasteryzowane w syropie - sposób wykonania:
Brzoskwinie obieramy ze skórki i pozbawiamy pestek, kroimy na ćwiartki i układamy je w słoikach. Z wody i cukru gotujemy syrop (próbujemy - ma być bardzo słodki), mi na 2 kg brzoskwiń zeszło około pół kg cukru. Gorącą zalewą zalewamy brzoskwinie i pasteryzujemy je około 20 minut.
Brzoskwinie do ciast i deserów na zimę gotowe :)
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji
przetworów
Prześlij przepis mewa80 | 22-09-10 | Czytano: 12570 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Brzoskwinie pasteryzowane w syropie prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują