Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Desery >> Ciasta

Budyniowiec

Czas 35 minut Porcji 14 Trudność średnie Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 szkl. mąki pszennej
1 szkl. mąki ziemniaczanej
4 jajka
2 budynie
2 jabłka
1 cukier waniliowy
2 łyże4czki proszku do pieczenia
1 kostka margaryny 250 g
1 szkl. cukru pudru
1 l mleka

Budyniowiec - sposób wykonania:

Utrzeć margarynę z cukrem pudrem, następnie dodać żółtka. Kolejno dodawać obie mąki z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Na koniec dać ubitą pianę z białek.
Połowę ciasta wyłożyć na blachę, na to dać pokrojone w plasterki jabłka, potem wylać wcześniej ugotowany budyń, ale gorący i nałożyć drugą część ciasta.
Piec 50 min. w 180 st. C.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 19-08-11| komentarz [0]



0 komentarzy

Dodaj komentarz