wyszly naprawde pycha!!! dodalam wszystkie wymienione skladniki+prazona cebulke dla smaku i slodka papryke...polecam goraco!juz nie moge sie ich doczekac na sniadanie!
a serka ile, bo sa różne po 150gr.i 400gr i pól.kilogramowe ? dziekuje czekam na odp
ile gr, serka lub jaki jogut duży czy maly ?
tyle aby konsystencja była dość gęsta i nie lejąca. Ja daję 5 łyżek, chociaż ilość zwykle zależy od jakości jogurtu/serka - bardzo gęstego można dać mniej, zwracajmy uwagę na konsystencje :-)
Uwazam ze w przepisie jest za duzo proszku do pieczemia.Piekłam nawet wg tego przepisu i nie były zbyt dober własnie przez proszek,czuc było jego smak.Uwazam ze trzeba zmniejszyc co najmniej o połowe
pozdrawiam
Witam , jak robimy placuszki ,czy buleczki lub inne potrawy to do wszystkiego muszą byc zmielone ? czy takie jak sa w torebce ,i jak sa przepisy to, ile mozna zjesc buleczek na dzien?i chlebka Dukanskiego ?
i nie tylko buleczek, ale wogole potraw ,bo w przepisach nie sa pojedyncze porcje tylko ze 2 lub 3 to ile mozna zjesc? dziekuję i proszę o rade ..
zgodnie z zasadami Dukana, można zjeść 3 łyżki otrąb, jeśli w przepisie jest np. 9 - oznacza to, że produkt musi nam starczyć na 3 dni, podobnie ze skrobią. Niestety - takie reguły :-)
Może ktos wie ,dlaczego mi nie wychodza bułeczki i chlebek zawsze jest tak jakby upadniety jeszcze nigdy mi nie wyrosl ,czy otremby musza byc mielone ?
ja piekę zawsze ze zmielonych na puch otrąb - jednak mają konsystencję bliższą mąki ale tez zdarza się, ze wychodzi zakalec no w końcu nie jest to "normalne" ciasto więc ciężko uzyskać idealną strukturę. Warto z białka jajka ubić pianę i wmieszać ją w składniki na końcu (delikatnie) oraz zostawić ciasto w wyłączonym i uchylonym piekarniku aż do jego wystygnięcia. Ciasto będzie lżejsze i mniejsza będzie szansa na znienawidzony zakalec :-). Powodzenia!
Dziekuję za rade ,mam nadzieję ze kiedys wyjdzie mi tak jak powinien być ,ale i tak jest smaczny
Dałam chyba trochę za dużo serka homo,bo ciasto wyszło mi dosyć rzadkie... Na blache wyłożyłam łyżką :D Tak jak w przepisie na 4 bułeczki,ale dosyć małe są... i płaskie ;) :D Nie wiem czy urosną? Dopiero wsadziłam do piekarnika...Zobaczymy,co z tego wyjdzie :D
Są płaskie jak placki ziemniaczane, a jak upiekłam w foremkach to są wyższe, ale całkiem mokre w środku. Chyba wole jeść je jako cienkie placki.
ile dodać słodziku bo ja nigdy nie używałam
i nie znam proporcji
około 5 tabletek o ile oczywiście przygotowujemy bułeczki na słodko, możemy je zrobić także na słono.
Należy pamiętać, że ze względu na obecność skrobi są dozwolone w fazie II
Dziękuję wyszły wspaniale Ja dodałam kuminu rzymskiego i curry Polecam :)
15 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Bułki kukurydziane Dukana prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują