Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z warzyw

Buraki z papryką na zimę

Czas 40 minut Porcji 8 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- 3 kg buraków
- 1/2 kg papryki
- 1/2 kg cebuli

Zalewa:
- szklanka octu
- szklanka oleju
- szklanka wody
- szklanka cukru
- 2 łyżeczki soli

Buraki z papryką na zimę - sposób wykonania:

Buraki ugotować i starkować na tarce o grubych oczkach. Paprykę kroimy w kostkę lub niewielkie paski. Cebulę należy pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki oprócz buraków poddusić w garnku przez około 7 minut - nie więcej. Połączyć z burakami i wyłączyć gaz.
Tak przyrządzone warzywa wkładamy do słoików z przygotowaną zalewą. Zagotowujemy i zaraz wyłączamy gaz.

Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
Kamiś | 21-07-10| komentarz [0]



0 komentarzy

Dodaj komentarz