Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania główne >> Drugie danie

Burgery w Bułce

Czas 25 minut Porcji 5 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

* Cebula (pokrojona w drobną kostkę)
* ząbek czosnku ( zmiażdżony)
* marchew ( starta)
* fasolka czerwona z puszki gotowa
* olej 2 łyżki
* mąka 2 łyżki
* ser żółty( ok. 10-15 plastrów w zależności od porcji)
* carry 2 łyżeczki ( jeśli nie lubicie smaku carry nie dodawajcie go )
* mięso mielone ( 200g/350g w zależności od wielkości kotletów)
* 5 bułek kajzerek lub 5 bułek do hamburgerów

Burgery w Bułce - sposób wykonania:

Ugnieść fasolkę na miazgę w misce. Na rozgrzany olej wrzucić pokrojoną cebulę i czosnek. Dodać marchewkę, fasolkę, carry i mąkę. Odstawić do stężenia. Mięso mielone usmażyć w formie płaskich kotletów. Gotową i stężoną masę ułożyć na usmażonych kotletach, włoży do piekarnika na 10 min ( 200 stopni C )
Ułożyć po 2 plastry sera na burgerach i znów włożyć do piekarnika, aby ser się stopił, Gotowe burgery włożyć w bułki.
GOTOWE.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 04-08-10| Czytano: 5656 razy |komentarz [0]
Burgery w Bułce komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz