Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania mączne >> Makarony

Cannelloni ze szpinakiem

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

1 opakowanie cannelloni
1/2 kg mrożonego szpinaku
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
20 dag szynki
10 dag boczku
20 dag startego żółtego sera
łyżka masła
olej
ząbek czosnku
sos beszamelowy

Cannelloni ze szpinakiem - sposób wykonania:

Cannelloni gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Na maśle szklimy posiekany czosnek, dodajemy szpinak, dusimy z przyprawami (sól, pieprz, gałka). Szynkę i boczek kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju, dodajemy do szpinaku, do całości dodajemy połowę przygotowanego żółtego sera. Za pomocą małej łyżeczki nakładamy farsz do środka cannelloni, układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy sosem beszamelowym i posypujemy pozostałym żółtym serem.
Zapiekamy prze 30 minut w temperaturze około 180 stopni.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 11-05-10| Czytano: 7978 razy |komentarz [0]
Cannelloni ze szpinakiem komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz