Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |

ikonka Komentarz świetne pączki domowe
Pączki naprawdę rewelacyjne i nawet biały pasek mi w nich wyszedł. Nadziewałam dopiero po upieczeniu, wcześniej miałam p...
| 2015-02-11 10:47 |
 






Strona główna >> Dania mączne >> Pierogi

Cepeliny z mięsem

Czas 65 minut Porcji 4 Trudność średnie Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Cepeliny z mięsem - składniki:

2 kg ziemniaków
łyżka mąki ziemniaczanej
1 cebula
sól, pieprz
olej
350 g mięsa mielonego (wieprzowe)
łyżka koncentratu pomidorowego

Cepeliny z mięsem - sposób wykonania:

Cepeliny z mięsemZiemniaki myjemy, 1/3 z nich gotujemy w mundurkach, pozostałe tarkujemy drobno. Ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez praskę, łączymy z surowymi, dodajemy mąkę ziemniaczana oraz sól (szczyptę).
Cebule kroimy w kostkę, dodajemy mięso, 3 łyżki wody, koncentrat, przyprawy - sól i pieprz. Dusimy mieszając parę minut.
Urywamy kawałek ciasta, rozpłaszczamy na dłoni i na środek nakładamy farsz, brzegi zlepiamy formując podłużne kluski.
Cepeliny wrzucamy do wrzącej osolonej wody, gotujemy około 30 minut. Podajemy z cebulką podsmażoną i skwarkami.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 09-08-10 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz