Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz keyword1
Thanks, I have recently been seeking for facts about this topic for ages and yours is the best I have found so far....
| 2015-01-26 10:03 |

ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |
 






Strona główna >> Dania mączne >> Pierogi

Cepeliny z mięsem

Czas 65 minut Porcji 4 Trudność średnie Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Cepeliny z mięsem - składniki:

2 kg ziemniaków
łyżka mąki ziemniaczanej
1 cebula
sól, pieprz
olej
350 g mięsa mielonego (wieprzowe)
łyżka koncentratu pomidorowego

Cepeliny z mięsem - sposób wykonania:

Cepeliny z mięsemZiemniaki myjemy, 1/3 z nich gotujemy w mundurkach, pozostałe tarkujemy drobno. Ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez praskę, łączymy z surowymi, dodajemy mąkę ziemniaczana oraz sól (szczyptę).
Cebule kroimy w kostkę, dodajemy mięso, 3 łyżki wody, koncentrat, przyprawy - sól i pieprz. Dusimy mieszając parę minut.
Urywamy kawałek ciasta, rozpłaszczamy na dłoni i na środek nakładamy farsz, brzegi zlepiamy formując podłużne kluski.
Cepeliny wrzucamy do wrzącej osolonej wody, gotujemy około 30 minut. Podajemy z cebulką podsmażoną i skwarkami.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 09-08-10 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz