Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |

Gołąbki bez zawijania Tytul
Szybki gołąbki gotuję od ponad 8 lat. Powyższy przepis jest mocno zmodyfikowany i odbiega od pierwowzoru. Do tej ilości ...
| 2014-09-14 14:31 |

Chleb Dukana wersja II Tytul
drożdży nie wolno,zresztą i tak nie ma tam glutenu dlatego nie rośnie
mielenie otrąb to ich kastracja ,nie spełni...
| 2014-09-12 16:26 |

Placuszki z jabłkiem Tytul
Te placuszki są rewelacyjne! Po prostu świetne!...
| 2014-09-09 11:22 |

Naleśniki z serem na słodko 100 %
zawsze korzystam z tego przepisu (!) robie z trzech proporcji, smazę i do zamrazalnika.Dzięki za przepis, bo kiedys słab...
| 2014-09-05 17:06 |

Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |






Strona główna >> Kuchnie Świata >> Chiny

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Chiński rosół z makaronem - składniki:

Chiński rosół z makaronem Drukuj E-mail
50 dag mięsa z kurczaka
1 cebula
pęczek zieleniny
8 suszonych grzybów mung
puszka pędów bambusa
1 marchewka
30 g makaronu sojowego
30 g kiełków fasoli mung
2 łyżki pokrojonego szczypiorku
sól
sos sojowy

Chiński rosół z makaronem - sposób wykonania:

Mięso opłukać, cebulę obrać i przekroić na pól.
Zieleninę opłukać i posiekać. Przygotowane składniki włożyć do garnka, zalać 1,5 l wody i doprowadzić do wrzenia. Zdjąć pianę i gotować 10 minut na małym ogniu. Grzyby mung namoczyć w zimnej wodzie. Pędy bambusa wyjąć z puszki, osączyć i pokroić w paseczki. Marchewkę obrać, opłukać i pokroić w cienkie słupki. Rosół przecedzić i ponownie zagotować. Dodać grzyby, pędy bambusa, marchewkę i makaron sojowy. Gotować dalsze 5 minut na małym ogniu. Mięso obrać z kości, zdjąć skórkę, pokroić w kostkę i dodać do rosołu. Doprawić do smaku sosem sojowym. Przed podaniem dodać opłukane kiełki fasoli mung oraz szczypiorek.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz