Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Kuchnie Świata >> Afryka

Chleb Bananowy z Rodzynkami

Składniki:

1/2 kg bananów
125 g miodu
100g rodzynek
2 jajka
250 g mąki
125 g masła
125 g cukru
1/2 łyżeczki cynamonu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
tłuszcz do smarowania blachy

Chleb Bananowy z Rodzynkami - sposób wykonania:

Banany obrać i zmiksować z miodem oraz jajkami na jednolitą masę. W oddzielnej misce utrzeć masło z cukrem na puszystą masę. Mąkę, cynamon, proszek do pieczenia przesiać i dodawać, razem z rodzynkami, po łyżce do masła z cukrem na zmianę
z masą bananową, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Przełożyć do wysmarowanej masłem formy. Piec przez ok. 60 minut w 180 st., aż do uzyskania chrupiącej skórki. Ostudzić i podawać.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 19-05-08| Czytano: 20274 razy |komentarz [3]
Chleb Bananowy z Rodzynkami komentarz



3 komentarzy

Autor
przepis dziwny
2009-03-18 16:59

przepis dziwny-smak pyszny z masełkiem do porannej kawki-pycha polecam.
Agata& oliwka 2l.

Autor
Tytul
2011-02-11 15:32

strasznie słodki takie coś trzeba lubić mi sosobiście nie przypadł do gustu

Autor
chleb z bananów
2012-02-22 16:28

co chleba to jakiegoś składnika brakuje bo w rzeczywistości nie jest taki jak na zdjęciu

Linia tła strony

Dodaj komentarz