Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Dieta proteinowa Dukana

Chleb Dukana

Czas 35 minut Porcji 3 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

3 łyżki do zupy otrąb pszennych
6 łyżek do zupy otrąb owsianych
1 opak.(135 g) serka homogenizowanego 0%
1/2 paczki drożdży
1/2 szklanki mleka
2 całe jajka
4 łyżki skrobi kukurydzianej

Chleb Dukana - sposób wykonania:

Chleb Dukana w troszkę innym wydaniu. Jest bardzo smaczny pomimo, że dość słabo wyrasta. Piekę go w formie tzw. keksówce.
Mleko leciutko podgrzewamy i zalewamy nim drożdże, możemy dodać odrobinę cukru jako pożywkę dla drożdży.
Otręby mielimy na puch, dodajemy do nich podrośnięte drożdże, jajka, opakowanie serka i wszystko mieszamy, ciasto zagęszczamy mąka kukurydzianą.
Odstawiamy na 20 minut aby drożdże "ruszyły". Następnie wstawiamy do pelikanika i pieczemy 30 minut w 220 stopniach C. Foremkę najlepiej leciutko wysmarować masłem i posypać maka kukurydzianą, wówczas chleb pięknie odejdzie od formy.
Dzienna porcja to 1/3 chlebka. Smacznego :)
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana


Prześlij przepis

~Gosc | 04-09-10 | Czytano: 26522 razy | komentarzy [4]
Chleb Dukana komentarz



Opinie i komentarze na temat Chleb Dukana kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

4 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Chleb Dukana prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
Tytul
2011-03-16 18:52

Kochana ,super -przepisy,ale tylko jedno ale,nie może byś skrobia kukurydziana tylko mezalina, ja kupuje w sklepie zielarskim, lub ze zdrowa żywnościa(podobny do maki ziemniaczanej)Pozdrawiam.

Autor
chleb Dukana
2011-03-16 19:01

całkowicie się zgadzam :-) słowo "mąka" w tym przypadku to taki skrót myślowy (na początku zaistnienia diety w Polsce tak się potocznie mówiło na skrobię) ale faktycznie mąka kukurydziana to zupełnie coś innego aniżeli skrobia i nie jest dozwolona w tej diecie, może to wprowadzać w błąd - już poprawione.

Autor
Tytul
2011-05-18 0:59

skrobia kukurydziana to to samo co maziena kochani :)!!!

Autor
Tytul
2011-07-01 16:28

mam pytanko, czy ten chlebek w środku jest dosyć mokry? bo ja już go piekę od godziny i cały czas w środku mam wrażenie że jest niedopieczony... już nie wiem co jest nei tak

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje