Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |






Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Dieta proteinowa Dukana

Czas 35 minut Porcji 3 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Chleb Dukana - składniki:

3 łyżki do zupy otrąb pszennych
6 łyżek do zupy otrąb owsianych
1 opak.(135 g) serka homogenizowanego 0%
1/2 paczki drożdży
1/2 szklanki mleka
2 całe jajka
4 łyżki skrobi kukurydzianej

Chleb Dukana - sposób wykonania:

Chleb Dukana w troszkę innym wydaniu. Jest bardzo smaczny pomimo, że dość słabo wyrasta. Piekę go w formie tzw. keksówce.
Mleko leciutko podgrzewamy i zalewamy nim drożdże, możemy dodać odrobinę cukru jako pożywkę dla drożdży.
Otręby mielimy na puch, dodajemy do nich podrośnięte drożdże, jajka, opakowanie serka i wszystko mieszamy, ciasto zagęszczamy mąka kukurydzianą.
Odstawiamy na 20 minut aby drożdże "ruszyły". Następnie wstawiamy do pelikanika i pieczemy 30 minut w 220 stopniach C. Foremkę najlepiej leciutko wysmarować masłem i posypać maka kukurydzianą, wówczas chleb pięknie odejdzie od formy.
Dzienna porcja to 1/3 chlebka. Smacznego u?miech
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [4]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-03-16 18:52 Tytul
Kochana ,super -przepisy,ale tylko jedno ale,nie może byś skrobia kukurydziana tylko mezalina, ja kupuje w sklepie zielarskim, lub ze zdrowa żywnościa(podobny do maki ziemniaczanej)Pozdrawiam.

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2011-03-16 19:01 chleb Dukana
całkowicie się zgadzam u?miech słowo "mąka" w tym przypadku to taki skrót myślowy (na początku zaistnienia diety w Polsce tak się potocznie mówiło na skrobię) ale faktycznie mąka kukurydziana to zupełnie coś innego aniżeli skrobia i nie jest dozwolona w tej diecie, może to wprowadzać w błąd - już poprawione.



Przepisów
Od
Dodano 2011-05-18 0:59 Tytul
skrobia kukurydziana to to samo co maziena kochani u?miech!!!



Przepisów
Od
Dodano 2011-07-01 16:28 Tytul
mam pytanko, czy ten chlebek w środku jest dosyć mokry? bo ja już go piekę od godziny i cały czas w środku mam wrażenie że jest niedopieczony... już nie wiem co jest nei tak


kulinarne przepisy Dodaj komentarz