czy te zdjęcie to rzeczywisty wygląd chlebka, bo wygląda bosko i straaaasznie podobnie do jakiegos prawdziwego pieczywa:P mniam mniam
czytajac przpis, ze ciasto ma konsystencje lanych klusek i piecze sie w foremce to raczej nie jest real foto tego chleba.
ale maki kukurydzianej nie mozna uzywac na dukanie, tylko skrobie
to użyj skrobi :) ja chudnę używając mąki kukurydzianej, oczywiście nie zjadam się nią :)
szukam przepisu an pieczywo wg Dukana. Niestety wszystko co do tej pory znalazlam zawiera albo twarog, albo serek homogenizowany. Tu gdzie mieszkam produkty te sa niedostepne. Czym zatem moge je zastapic?
ojej, to gdzie Ty mieszkasz, że nie ma serka ani twarogu?:) z białkowych rzeczy przychodzi mi jeszcze jogurt bałkański (lub inny gęsty) o obniżonej zawartości tłuszczu ale pewnie też nie ma?
hmm, może ktoś ma jakiś inny pomysł?
smaczny ten chleb czy nie? bo żadnego konkretnego komentarza nikt nie dał.
smaczny to może dużo powiedziane ;-) ale jeśli chodzi o substytut chleba to sprawdza się wyśmienicie. Jest całkiem niezły, spróbuj :-)
chleb niezbyt smaczny i wychodzi płaski. zawsze to jednak jakiś chleb.
jako substytut chleba najlepsze są placuszki Dukana, szybko się robi a smak można urozmaicać przyprawami.
To prawda z tej proporcji wychodzi płaski ale podwójna daje efekt wymierny...a chleb...pycha!!!!! Nie jadłam takiego od dzieciństwa:)
Można zastąpić serek twarogiem bądź jogurtem naturalnym?
A te drożdże to chodzi o pół kostki 10dkg drożdży?
tak, można zastąpić chudym twarogiem lub - jeszcze lepiej - gęstym jogurtem.
A drożdży można dać 1/4 kostki 100 g, w zupełności wystarczy.
Dziękuję bardzo.
Macie na tej stronie wiele ciekawych przepisów.
Pozdrawiam wszystkich odchudzających się:)
pycha , ale jeszcze dodać soli i pieprzu ! :)
Chlebek ogólnie dobry ale nie polecam dawać papieru do pieczenia bo się wszystko przykleiło i nie można było odkleić od chlebka.
Mi ten chleb sie nie dopiekl. Trzymalam dłużej w piekarniku i nic to nie dało. A skurka wyglądała super.
drożdży nie wolno,zresztą i tak nie ma tam glutenu dlatego nie rośnie
mielenie otrąb to ich kastracja ,nie spełniają swojego założenia ,w do datku jak nabierają temperatury podczas mielenia to im szkodzi
18 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Chleb Dukana wersja II prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują