Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |

Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |






Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z jajek i nabiału

Czas 15 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Chleb w jajku - składniki:

- 4 kromki czerstwego chleba
- 2 jajka
- przyprawy do smaku /sól, pieprz i co komu pasuje/
- olej

Chleb w jajku - sposób wykonania:

Nie wiesz co zrobić z czerstwym chlebem? Polecam sprawdzony przepis na chleb maczany i obsmażany w jajku. Bardzo szybkie, proste i tanie danie. Opis przyrządzenia chleba w jajku krok po kroku wraz ze zdjęciami.

Jajka trzepiemy w głębokim talerzu, dodajemy przyprawy według własnego smaku. Następnie obtaczamy chleb w jajku tak aby cały nasiąkł - lepiej dodać kolejne jajko, niż jeść suchara.

Namoczony chleb kładziemy za pomocą widelca do mocno rozgrzanego oleju na patelni i zmniejszamy jednocześnie moc palnika. Smażymy na mniejszym ogniu z obu stron do czasu aż jajka się zetną i chleb zrobi się rumiany - według uznania jedni lubią przypieczone inni mniej spalone.

Aby nasz chleb smażony w jajku nie był przesiąknięty olejem, zaraz po usmażeniu kładziemy na papierowy ręczniczek, który wchłonie nadmiar tłuszczu.

Chleb w jajku można serwować z dodatkami. Po usmażeniu na wierzch smarujemy ketchupem, miodem, czekoladą.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz