Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz keyword1
Thanks, I have recently been seeking for facts about this topic for ages and yours is the best I have found so far....
| 2015-01-26 10:03 |

ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |
 






Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z jajek i nabiału

Chleb w jajku

Czas 15 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Chleb w jajku - składniki:

- 4 kromki czerstwego chleba
- 2 jajka
- przyprawy do smaku /sól, pieprz i co komu pasuje/
- olej

Chleb w jajku - sposób wykonania:

Chleb w jajkuNie wiesz co zrobić z czerstwym chlebem? Polecam sprawdzony przepis na chleb maczany i obsmażany w jajku. Bardzo szybkie, proste i tanie danie. Opis przyrządzenia chleba w jajku krok po kroku wraz ze zdjęciami.

Jajka trzepiemy w głębokim talerzu, dodajemy przyprawy według własnego smaku. Następnie obtaczamy chleb w jajku tak aby cały nasiąkł - lepiej dodać kolejne jajko, niż jeść suchara.

Namoczony chleb kładziemy za pomocą widelca do mocno rozgrzanego oleju na patelni i zmniejszamy jednocześnie moc palnika. Smażymy na mniejszym ogniu z obu stron do czasu aż jajka się zetną i chleb zrobi się rumiany - według uznania jedni lubią przypieczone inni mniej spalone.

Aby nasz chleb smażony w jajku nie był przesiąknięty olejem, zaraz po usmażeniu kładziemy na papierowy ręczniczek, który wchłonie nadmiar tłuszczu.

Chleb w jajku można serwować z dodatkami. Po usmażeniu na wierzch smarujemy ketchupem, miodem, czekoladą.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

Kamiś | 08-02-11 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz