Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |

Jabłka pieczone z konfiturami Tytul
Alkohol podczas pieczenia potrawy wyparuje pozostawiająć smak i aromat....
| 2014-11-08 11:37 |






Strona główna >> Dania główne >> Potrawy z jajek i nabiału

Czas 15 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Chleb w jajku - składniki:

- 4 kromki czerstwego chleba
- 2 jajka
- przyprawy do smaku /sól, pieprz i co komu pasuje/
- olej

Chleb w jajku - sposób wykonania:

Nie wiesz co zrobić z czerstwym chlebem? Polecam sprawdzony przepis na chleb maczany i obsmażany w jajku. Bardzo szybkie, proste i tanie danie. Opis przyrządzenia chleba w jajku krok po kroku wraz ze zdjęciami.

Jajka trzepiemy w głębokim talerzu, dodajemy przyprawy według własnego smaku. Następnie obtaczamy chleb w jajku tak aby cały nasiąkł - lepiej dodać kolejne jajko, niż jeść suchara.

Namoczony chleb kładziemy za pomocą widelca do mocno rozgrzanego oleju na patelni i zmniejszamy jednocześnie moc palnika. Smażymy na mniejszym ogniu z obu stron do czasu aż jajka się zetną i chleb zrobi się rumiany - według uznania jedni lubią przypieczone inni mniej spalone.

Aby nasz chleb smażony w jajku nie był przesiąknięty olejem, zaraz po usmażeniu kładziemy na papierowy ręczniczek, który wchłonie nadmiar tłuszczu.

Chleb w jajku można serwować z dodatkami. Po usmażeniu na wierzch smarujemy ketchupem, miodem, czekoladą.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz