Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Chłodnik litewski

Czas 15 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

litr jogurtu naturalnego (ewentualnie kefiru)
szklanka śmietany
4 jajka ugotowane na twardo
2 łyżki barszczu z koncentratu
2 ogórki małosolne
pęczek rzodkiewek
garść zieleniny posiekanej (pietruszka, szczypiorek, koperek)

Chłodnik litewski - sposób wykonania:

Jajka posiekać, wyłożyć do talerzy. Jogurt zmiksować ze śmietaną i koncentratem, ogórki i rzodkiewkę starkować na dużych oczkach, dodać zieleninę.

Doprawić do smaku, schłodzić dobrze. Po schłodzeniu wlać do talerzy z jajkiem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 20-06-10| Czytano: 6863 razy |komentarz [0]
Chłodnik litewski komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz