Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Ciasteczka cantuccini

Czas 45 minut Porcji 8 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

25 g mąki pszennej
pół szklanki cukru pudru
150 g migdałów bez skórki
1 łyżka masła
2 jajka
100 g skórki kandyzowanej
pół łyżeczki proszku do pieczenia (płaska)

jajko do posmarowania

Ciasteczka cantuccini - sposób wykonania:

Przepis na ciasteczka cantuccini czekoladowo bakaliowe z programy Ewa gotuje. Migdały siekamy. Masło siekamy z mąką wymieszaną z proszkiem, dodajemy cukier na koniec wbijamy jajka oraz dodajemy masło. Gdy ciasto będzie gładkie dodajemy skórkę z pomarańczy oraz migdały . Zagniatamy ciasto, ciasto wkładamy do lodówki a następnie wyjmujemy i formujemy 3 wałeczki które smarujemy jajkiem. Wałeczki pieczemy 25 minut w 180 stopniach, następnie kroimy je na plastry (1,5 cm) i pieczemy kolejne 20 minut. Cantuccini przechowujemy w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 25-03-11| Czytano: 17028 razy |komentarz [0]
Ciasteczka cantuccini komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz