Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Kuchnie Świata >> Kraje arabskie

Ciasteczka Habibi

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

2 żółtka
ok. 1 szklanki mąki
3/4 kostki margaryny
1/2 szklanki mocnej kawy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki cukru waniliowego
2,5 paczki herbatników szkolnych
ok. 7 biszkoptów zwykłych
1 tabliczka białej czekolady
1 tabliczka gorzkiej czekolady

Ciasteczka Habibi - sposób wykonania:

Zmiksować margarynę, pokruszone herbatniki, starte na tarce biszkopty, żółtka, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Stopniowo dolewać kawę, dodać mąkę. Dalej ugnieść rękami.
W zależności od konsystencji dodać więcej herbatników, bądź mąki. Ciastko rozwałkować i wyciąć foremkami. Posypać posiekanymi orzechami, lekko wcisnąć je w powierzchnię ciastek.
Wstawiamy do rozgrzanego do temp. 190 st.C piekarnika na ok. 20 min. po ostygnięciu dekorujemy je rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 19-05-08| Czytano: 23415 razy |komentarz [0]
Ciasteczka Habibi komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz