Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Placki z gotowanych ziemniaków Tytul
Ja zawsze dodaje do klusek slaskich,jajko i mleko .Po zagotowaniu i wyplynieciu klusek na wierzch ,przykrywam szczelnie ...
| 2014-04-19 14:59 |

Ciasto Snickers Tytul
Ciasto zaje.....e pyszne, gdy je upiekłem poraz pierwszy,to cała moja rodzinka była pełna podziwu, że ja niby mam takie ...
| 2014-04-19 14:55 |

Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 35 minut Porcji 20 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasteczka migdałowe Ewy Wachowicz - składniki:

4 szklanki mąki
250 g margaryny
250 g masła
szklanka migdałów
1 cukier waniliowy
pół szklanki cukru pudru

dekoracja (wystarczy sam cukier puder)

Ciasteczka migdałowe Ewy Wachowicz - sposób wykonania:

Pyszne kruche ciasteczka migdałowe z przepisu Ewy Wachowicz.Dodatkowym atutem jest fakt, że są bardzo proste do wykonania.
Masło ucieramy z margaryną mikserem niemalże do białości,dodajemy cukier puder i cukier waniliowy.
Następnie niewielkimi porcjami dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy.
Na sam koniec dodajemy posiekane migdały, uprażone na patelni - również mieszamy.
Ciasteczka formujemy dłońmi odrywając kawałek ciasta i spłaszczając go (chociaż technika wykrawania ciastek jest dowolna).
Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez 30minut w 170stopni aż nabiorą pięknego złotego koloru.
Gdy ostygną posypujemy cukrem pudrem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [2]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-11-15 12:46 kruche ciasteczka
Potrzebny mi przepis na zwykłe kruche ciasteczka Ewy Wachowicz,z Polsatu.



Przepisów
Od
Dodano 2011-11-15 13:27 ciasteczka kruche
proponuję zrobić piwoszki - przepis na nie to nic innego jak przepis na kruche ciasteczka!! w dodatku są pyszne


kulinarne przepisy Dodaj komentarz