Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Ciasteczka migdałowe Ewy Wachowicz

Czas 35 minut Porcji 20 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasteczka migdałowe Ewy Wachowicz - składniki:

4 szklanki mąki
250 g margaryny
250 g masła
szklanka migdałów
1 cukier waniliowy
pół szklanki cukru pudru

dekoracja (wystarczy sam cukier puder)

Ciasteczka migdałowe Ewy Wachowicz - sposób wykonania:

Ciasteczka migdałowe Ewy WachowiczPyszne kruche ciasteczka migdałowe z przepisu Ewy Wachowicz.Dodatkowym atutem jest fakt, że są bardzo proste do wykonania.
Masło ucieramy z margaryną mikserem niemalże do białości,dodajemy cukier puder i cukier waniliowy.
Następnie niewielkimi porcjami dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy.
Na sam koniec dodajemy posiekane migdały, uprażone na patelni - również mieszamy.
Ciasteczka formujemy dłońmi odrywając kawałek ciasta i spłaszczając go (chociaż technika wykrawania ciastek jest dowolna).
Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez 30minut w 170stopni aż nabiorą pięknego złotego koloru.
Gdy ostygną posypujemy cukrem pudrem.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

asieńka | 07-12-10 | komentarz [2]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-11-15 12:46 kruche ciasteczka
Potrzebny mi przepis na zwykłe kruche ciasteczka Ewy Wachowicz,z Polsatu.



Przepisów
Od
Dodano 2011-11-15 13:27 ciasteczka kruche
proponuję zrobić piwoszki - przepis na nie to nic innego jak przepis na kruche ciasteczka!! w dodatku są pyszne


komentarze Dodaj komentarz