Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Tort bezowy tort bezowy
Idealnie! Właśnie szukam pomysłu na tort urodzinowy dla męża:) A co więcej niedawno udało mi się zrobić piękne bezy.
| 2014-11-19 22:25 |

Ciasto Prince Polo Tytul
przepis jest sprawdzony i te składniki które sa podane zdecydowanie wystarczą :)...
| 2014-11-18 12:03 |

Zupa ogórkowa (tradycyjna) mniam
Po to smazymy na masle by powstala zasmazka 3stopnia. By polaczyc make z tluszczem. Tak samo sie robi do ziemniaczanej i...
| 2014-11-18 9:43 |

Ciasto Prince Polo Tytul
Czy nie potrzeba nic mąki, nie chciałabym 2 razy próbować? Myslę o cieście na spód....
| 2014-11-17 23:07 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Rodzaj sera nie wpłnie znacząco na jakość i smak potrawy....
| 2014-11-09 19:21 |

Łosoś ze szpinakiem Tytul
Mam pytanie w składnikach napisano ze potrzebujemy ser mozarella natomiast w przepisie napisano ze posypać żółtym serem ...
| 2014-11-09 13:09 |

Rurki z kremem Ewy Wachowicz Tytul
robie krem z tego przepisu ale dodaje wiecej maki ziemniaczanej i zwylkej i jest super
...
| 2014-11-08 12:14 |

Jabłka pieczone z konfiturami Tytul
Alkohol podczas pieczenia potrawy wyparuje pozostawiająć smak i aromat....
| 2014-11-08 11:37 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 35 minut Porcji 20 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasteczka migdałowe Ewy Wachowicz - składniki:

4 szklanki mąki
250 g margaryny
250 g masła
szklanka migdałów
1 cukier waniliowy
pół szklanki cukru pudru

dekoracja (wystarczy sam cukier puder)

Ciasteczka migdałowe Ewy Wachowicz - sposób wykonania:

Pyszne kruche ciasteczka migdałowe z przepisu Ewy Wachowicz.Dodatkowym atutem jest fakt, że są bardzo proste do wykonania.
Masło ucieramy z margaryną mikserem niemalże do białości,dodajemy cukier puder i cukier waniliowy.
Następnie niewielkimi porcjami dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy.
Na sam koniec dodajemy posiekane migdały, uprażone na patelni - również mieszamy.
Ciasteczka formujemy dłońmi odrywając kawałek ciasta i spłaszczając go (chociaż technika wykrawania ciastek jest dowolna).
Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez 30minut w 170stopni aż nabiorą pięknego złotego koloru.
Gdy ostygną posypujemy cukrem pudrem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [2]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-11-15 12:46 kruche ciasteczka
Potrzebny mi przepis na zwykłe kruche ciasteczka Ewy Wachowicz,z Polsatu.



Przepisów
Od
Dodano 2011-11-15 13:27 ciasteczka kruche
proponuję zrobić piwoszki - przepis na nie to nic innego jak przepis na kruche ciasteczka!! w dodatku są pyszne


kulinarne przepisy Dodaj komentarz