Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 35 minut Porcji 20 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasteczka migdałowe Ewy Wachowicz - składniki:

4 szklanki mąki
250 g margaryny
250 g masła
szklanka migdałów
1 cukier waniliowy
pół szklanki cukru pudru

dekoracja (wystarczy sam cukier puder)

Ciasteczka migdałowe Ewy Wachowicz - sposób wykonania:

Pyszne kruche ciasteczka migdałowe z przepisu Ewy Wachowicz.Dodatkowym atutem jest fakt, że są bardzo proste do wykonania.
Masło ucieramy z margaryną mikserem niemalże do białości,dodajemy cukier puder i cukier waniliowy.
Następnie niewielkimi porcjami dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy.
Na sam koniec dodajemy posiekane migdały, uprażone na patelni - również mieszamy.
Ciasteczka formujemy dłońmi odrywając kawałek ciasta i spłaszczając go (chociaż technika wykrawania ciastek jest dowolna).
Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez 30minut w 170stopni aż nabiorą pięknego złotego koloru.
Gdy ostygną posypujemy cukrem pudrem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [2]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-11-15 12:46 kruche ciasteczka
Potrzebny mi przepis na zwykłe kruche ciasteczka Ewy Wachowicz,z Polsatu.



Przepisów
Od
Dodano 2011-11-15 13:27 ciasteczka kruche
proponuję zrobić piwoszki - przepis na nie to nic innego jak przepis na kruche ciasteczka!! w dodatku są pyszne


kulinarne przepisy Dodaj komentarz