Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Racuchy z jabłkami superowe racuchy :D
Racuszki wyszly znakomite! Niepotrzebne byly drozdze i proszek do pieczenia :) nawet brak cynamonu nie ujmowal ich wysmi...
| 2014-08-10 15:31 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasteczka "Pieguski" - składniki:

1 kostka miękkiego masła,
1 szklanka cukru,
1 jajko,
2,5 szklanki mąki,
1/2 łyżeczki soli,
1 łyżeczka sody,
1,5 tabliczki gorzkiej czekolady,
1 szklanka orzechów włoskich.

Ciasteczka "Pieguski" - sposób wykonania:

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 stopni.
Czekoladę kroimy w kostkę, a orzechy dość grubo siekamy. Masło ucieramy z cukrem,
dodajemy jajko - mieszamy - a następnie dodajemy mąkę, sodę, sól i znowu dokładnie mieszamy (można zmiksować). Do masy wrzucamy orzechy i czekoladę.
W zależności od upodobań można oczywiście
skorzystać z innych dodatków - rodzynek, różnych rodzajów orzechów, bakalii, wiórków kokosowych.
Z powstałej masy robimy małe kuleczki (wielkości orzecha włoskiego) i układamy je na blaszce, zachowując dość duże odstępy, ponieważ ciasteczka się "rozpłyną".
Pieczemy 15-20 minut.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [10]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2009-09-05 14:19 amazonka;)
świetne!!!!!!!!!!!1



Przepisów
Od
Dodano 2011-04-11 17:57 gosc
ja dodaje zawsze więcej mąki i je formuje więc mam gwarancje że mi się nie rozjadąu?miech pychotaa!!!



Przepisów
Od
Dodano 2011-10-14 20:53 Tytul
Ciastka wyszły przepyszne! Cała rodzinka zachwalała. Super przekąska, najlepiej smakują, gdy ostygną ?art



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-19 11:45 pieguski
ciastka wyszły pyszne. Polecam przepis, łatwy i szybki.!! Świetnie smakują do kawy. a najlepiej jak są zimne



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-20 14:47 Tytul
ile sztuk tych ciastek wychodzi z tej ilości składników?



Przepisów
Od
Dodano 2012-03-25 14:37 Tytul
jakiej mąki najlepiej użyć?



Przepisów
Od
Dodano 2012-03-25 15:47 ciasteczka
jeśli w przepisie nie jest sprecyzowane jakiej mąki należy użyć, zawsze bierzemy mąkę pszenna najlepiej tortową



Przepisów
Od
Dodano 2012-07-18 18:16 ekopiekarz
ciasteczka przepyszne . Smakowały całej rodzinie a ja jak upiekłam to sie zdziwili



Przepisów
Od
Dodano 2012-10-21 17:05 Tytul
Dzisiaj postanowiłam zrobić córce coś na osłodę, bo jest chora i muszę powiedzieć, że zasmakowały nie tylko jej ale całej rodzinie. POLECAM SĄ PRZEPYSZNE!!!



Przepisów
Od
Dodano 2013-07-09 10:13 Moge
Moge zamiast masla margaryne?


kulinarne przepisy Dodaj komentarz