Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |

ikonka Komentarz Tytul
Wiola ja wlasnie chce sprobowac jutro 1-wszy raz jeszcze nigdy nic nie robiłam z drozdzami .bardz lubie przepisy P.EWY...
| 2015-02-11 14:55 |
 






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Ciasteczka "Pieguski"

Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasteczka "Pieguski" - składniki:

1 kostka miękkiego masła,
1 szklanka cukru,
1 jajko,
2,5 szklanki mąki,
1/2 łyżeczki soli,
1 łyżeczka sody,
1,5 tabliczki gorzkiej czekolady,
1 szklanka orzechów włoskich.

Ciasteczka "Pieguski" - sposób wykonania:

Ciasteczka Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 stopni.
Czekoladę kroimy w kostkę, a orzechy dość grubo siekamy. Masło ucieramy z cukrem,
dodajemy jajko - mieszamy - a następnie dodajemy mąkę, sodę, sól i znowu dokładnie mieszamy (można zmiksować). Do masy wrzucamy orzechy i czekoladę.
W zależności od upodobań można oczywiście
skorzystać z innych dodatków - rodzynek, różnych rodzajów orzechów, bakalii, wiórków kokosowych.
Z powstałej masy robimy małe kuleczki (wielkości orzecha włoskiego) i układamy je na blaszce, zachowując dość duże odstępy, ponieważ ciasteczka się "rozpłyną".
Pieczemy 15-20 minut.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 05-07-10 | komentarz [10]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2009-09-05 14:19 amazonka;)
świetne!!!!!!!!!!!1



Przepisów
Od
Dodano 2011-04-11 17:57 gosc
ja dodaje zawsze więcej mąki i je formuje więc mam gwarancje że mi się nie rozjadąu?miech pychotaa!!!



Przepisów
Od
Dodano 2011-10-14 20:53 Tytul
Ciastka wyszły przepyszne! Cała rodzinka zachwalała. Super przekąska, najlepiej smakują, gdy ostygną ?art



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-19 11:45 pieguski
ciastka wyszły pyszne. Polecam przepis, łatwy i szybki.!! Świetnie smakują do kawy. a najlepiej jak są zimne



Przepisów
Od
Dodano 2012-02-20 14:47 Tytul
ile sztuk tych ciastek wychodzi z tej ilości składników?



Przepisów
Od
Dodano 2012-03-25 14:37 Tytul
jakiej mąki najlepiej użyć?



Przepisów
Od
Dodano 2012-03-25 15:47 ciasteczka
jeśli w przepisie nie jest sprecyzowane jakiej mąki należy użyć, zawsze bierzemy mąkę pszenna najlepiej tortową



Przepisów
Od
Dodano 2012-07-18 18:16 ekopiekarz
ciasteczka przepyszne . Smakowały całej rodzinie a ja jak upiekłam to sie zdziwili



Przepisów
Od
Dodano 2012-10-21 17:05 Tytul
Dzisiaj postanowiłam zrobić córce coś na osłodę, bo jest chora i muszę powiedzieć, że zasmakowały nie tylko jej ale całej rodzinie. POLECAM SĄ PRZEPYSZNE!!!



Przepisów
Od
Dodano 2013-07-09 10:13 Moge
Moge zamiast masla margaryne?


komentarze Dodaj komentarz