Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Ciasteczka walentynkowe

Czas 45 minut Porcji 15 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasteczka walentynkowe - składniki:

150 g miękkiego masła
3/4 szklanki brązowego cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
2 jajka
1 i 3/4 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
pół łyżeczki soli
150 g czerwonych landrynek (mogą być też inne kolory)

Ciasteczka walentynkowe - sposób wykonania:

Ciasteczka walentynkowePrzepis na pyszne ciasteczka serduszka na Walentynki. Masło ucieramy mikserem z cukrem i cukrem waniliowym, kolejno dodajemy jajka. Mąkę przesiewamy do miski wraz z proszkiem, następnie stopniowo dodajemy ją do masy maślanej, mieszając. Gdy ciasto stanie się gładkie i jednolite zawijamy je w folię i wkładamy na godzinę do lodówki. Landrynki tłuczemy np. w moździerzu na miazgę.
Następnie wałkujemy na grubość około pół centymetra.
Szklanką wycinamy koła, które układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. W środku wycinamy małą foremką serduszko, nasypujemy w to miejsce landrynki. Pieczemy 12 minut w 180 stopniach.
Jeśli się zaopatrzymy w odpowiedniej foremki mamy serduszka w serach dużych, wystarczy wyciąć je zamiast kółek.
Przepis autorstwa p. Ewy Wachowicz.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

asieńka | 09-02-11 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz