Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
wspaniala to malo powiedziane.jest super....
| 2014-05-21 22:42 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 45 minut Porcji 15 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasteczka walentynkowe - składniki:

150 g miękkiego masła
3/4 szklanki brązowego cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
2 jajka
1 i 3/4 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
pół łyżeczki soli
150 g czerwonych landrynek (mogą być też inne kolory)

Ciasteczka walentynkowe - sposób wykonania:

Przepis na pyszne ciasteczka serduszka na Walentynki. Masło ucieramy mikserem z cukrem i cukrem waniliowym, kolejno dodajemy jajka. Mąkę przesiewamy do miski wraz z proszkiem, następnie stopniowo dodajemy ją do masy maślanej, mieszając. Gdy ciasto stanie się gładkie i jednolite zawijamy je w folię i wkładamy na godzinę do lodówki. Landrynki tłuczemy np. w moździerzu na miazgę.
Następnie wałkujemy na grubość około pół centymetra.
Szklanką wycinamy koła, które układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. W środku wycinamy małą foremką serduszko, nasypujemy w to miejsce landrynki. Pieczemy 12 minut w 180 stopniach.
Jeśli się zaopatrzymy w odpowiedniej foremki mamy serduszka w serach dużych, wystarczy wyciąć je zamiast kółek.
Przepis autorstwa p. Ewy Wachowicz.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz