Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Ryba po grecku Tytul
najlepsza ryba po grecku to usmażony filet z dorsza bez panierki(bez skórki rozpada się), dla wygody kupuję mrozona włos...
| 2014-04-24 15:22 |

Zupa gulaszowa zupa gulaszowa
Moje gratulacje, wołowina i 40 min, mięso wołowe potrzebuje czasu na przepyszny aromat, jak za duzo dodasz różnych różni...
| 2014-04-24 14:58 |

Placki z gotowanych ziemniaków Tytul
Ja zawsze dodaje do klusek slaskich,jajko i mleko .Po zagotowaniu i wyplynieciu klusek na wierzch ,przykrywam szczelnie ...
| 2014-04-19 14:59 |

Ciasto Snickers Tytul
Ciasto zaje.....e pyszne, gdy je upiekłem poraz pierwszy,to cała moja rodzinka była pełna podziwu, że ja niby mam takie ...
| 2014-04-19 14:55 |

Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 45 minut Porcji 15 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasteczka walentynkowe - składniki:

150 g miękkiego masła
3/4 szklanki brązowego cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
2 jajka
1 i 3/4 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
pół łyżeczki soli
150 g czerwonych landrynek (mogą być też inne kolory)

Ciasteczka walentynkowe - sposób wykonania:

Przepis na pyszne ciasteczka serduszka na Walentynki. Masło ucieramy mikserem z cukrem i cukrem waniliowym, kolejno dodajemy jajka. Mąkę przesiewamy do miski wraz z proszkiem, następnie stopniowo dodajemy ją do masy maślanej, mieszając. Gdy ciasto stanie się gładkie i jednolite zawijamy je w folię i wkładamy na godzinę do lodówki. Landrynki tłuczemy np. w moździerzu na miazgę.
Następnie wałkujemy na grubość około pół centymetra.
Szklanką wycinamy koła, które układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. W środku wycinamy małą foremką serduszko, nasypujemy w to miejsce landrynki. Pieczemy 12 minut w 180 stopniach.
Jeśli się zaopatrzymy w odpowiedniej foremki mamy serduszka w serach dużych, wystarczy wyciąć je zamiast kółek.
Przepis autorstwa p. Ewy Wachowicz.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz