Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |

Śledzie w oleju Tytul
U nas królują śledzie opiekane w occie - sama robię, a w razie awarii:). Naprawdę pyszne. Delikatne mięso, ale taki wyra...
| 2014-09-22 12:38 |

Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |

Gołąbki bez zawijania Tytul
Szybki gołąbki gotuję od ponad 8 lat. Powyższy przepis jest mocno zmodyfikowany i odbiega od pierwowzoru. Do tej ilości ...
| 2014-09-14 14:31 |

Chleb Dukana wersja II Tytul
drożdży nie wolno,zresztą i tak nie ma tam glutenu dlatego nie rośnie
mielenie otrąb to ich kastracja ,nie spełni...
| 2014-09-12 16:26 |

Placuszki z jabłkiem Tytul
Te placuszki są rewelacyjne! Po prostu świetne!...
| 2014-09-09 11:22 |

Naleśniki z serem na słodko 100 %
zawsze korzystam z tego przepisu (!) robie z trzech proporcji, smazę i do zamrazalnika.Dzięki za przepis, bo kiedys słab...
| 2014-09-05 17:06 |

Proste,smaczne gofry Tytul
do tego przepisu do siasyyta dodac 2 łyzki oleju nie trzeba smarowac gofernicy...
| 2014-08-29 6:28 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 45 minut Porcji 15 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasteczka walentynkowe - składniki:

150 g miękkiego masła
3/4 szklanki brązowego cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
2 jajka
1 i 3/4 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
pół łyżeczki soli
150 g czerwonych landrynek (mogą być też inne kolory)

Ciasteczka walentynkowe - sposób wykonania:

Przepis na pyszne ciasteczka serduszka na Walentynki. Masło ucieramy mikserem z cukrem i cukrem waniliowym, kolejno dodajemy jajka. Mąkę przesiewamy do miski wraz z proszkiem, następnie stopniowo dodajemy ją do masy maślanej, mieszając. Gdy ciasto stanie się gładkie i jednolite zawijamy je w folię i wkładamy na godzinę do lodówki. Landrynki tłuczemy np. w moździerzu na miazgę.
Następnie wałkujemy na grubość około pół centymetra.
Szklanką wycinamy koła, które układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. W środku wycinamy małą foremką serduszko, nasypujemy w to miejsce landrynki. Pieczemy 12 minut w 180 stopniach.
Jeśli się zaopatrzymy w odpowiedniej foremki mamy serduszka w serach dużych, wystarczy wyciąć je zamiast kółek.
Przepis autorstwa p. Ewy Wachowicz.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz