Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
wspaniala to malo powiedziane.jest super....
| 2014-05-21 22:42 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 50 minut Porcji 8 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasteczka z marchewki - składniki:

3 marchewki
1/3 kg mąki
2 kostki masła
powidła /najlepiej gęste/
2 łyż. proszku do pieczenia
do dekoracji cukier puder

Ciasteczka z marchewki - sposób wykonania:

Przepis na Ciasteczka z marchewki z programu Ewa gotuje. Ewa Wachowicz upiecze smaczne Ciasteczka z marchewki.
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce z drobnymi oczkami. Mąkę mieszamy z proszkiem a następnie siekamy z masłem aż powstanie kruszonka, następnie dodajemy marchewkę i wyrabiamy ciasto. Ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 cm wykrawamy kwadraty. Na środku kwadratu kładziemy powidła, zwijamy w rulonik jak rogaliki. Z części możemy zrobić ciasta koperty (zlepiamy przeciwległe boki). Ciastka pieczemy w 180 stopniach aż staną się rumiane. Trwa to około 25 minut. Ciepłe posypujemy cukrem pudrem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz