Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Placki z gotowanych ziemniaków Tytul
Ja zawsze dodaje do klusek slaskich,jajko i mleko .Po zagotowaniu i wyplynieciu klusek na wierzch ,przykrywam szczelnie ...
| 2014-04-19 14:59 |

Ciasto Snickers Tytul
Ciasto zaje.....e pyszne, gdy je upiekłem poraz pierwszy,to cała moja rodzinka była pełna podziwu, że ja niby mam takie ...
| 2014-04-19 14:55 |

Gołąbki tradycyjne prawdziwe gołąbki
PRAWDZIWE GOŁĄBKI SĄ Z KASZĄ GRYCZANĄ A NIE jakimś tam ryżem...
| 2014-04-18 9:02 |

Ciasto cytrynowe Tytul
nie, duże czyli zwykłe budynie na 0,5 litra mleka a ciasto polecam - REWELACJA!!...
| 2014-04-16 20:47 |

Przepis na naleśniki z dżemem Tytul
okropnie to wyglanda ale pszynosici...
| 2014-04-16 18:35 |

Deser Zebra Dukana Tytul
Pychotka a na wierzchu galaretka oczywiście dukana ...
| 2014-04-15 18:51 |

Ciasto cytrynowe Tytul
Witam.Duże budynie tzn.jakie.? czy na 3/4 litra mleka....
| 2014-04-14 22:19 |

Prosty przepis na gofry Tytul
ja ma 10 lat robie gofry pierwszy raz sama i szukam przepisu na najpyszniejsze gofry ...
| 2014-04-14 9:38 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 50 minut Porcji 8 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasteczka z marchewki - składniki:

3 marchewki
1/3 kg mąki
2 kostki masła
powidła /najlepiej gęste/
2 łyż. proszku do pieczenia
do dekoracji cukier puder

Ciasteczka z marchewki - sposób wykonania:

Przepis na Ciasteczka z marchewki z programu Ewa gotuje. Ewa Wachowicz upiecze smaczne Ciasteczka z marchewki.
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce z drobnymi oczkami. Mąkę mieszamy z proszkiem a następnie siekamy z masłem aż powstanie kruszonka, następnie dodajemy marchewkę i wyrabiamy ciasto. Ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 cm wykrawamy kwadraty. Na środku kwadratu kładziemy powidła, zwijamy w rulonik jak rogaliki. Z części możemy zrobić ciasta koperty (zlepiamy przeciwległe boki). Ciastka pieczemy w 180 stopniach aż staną się rumiane. Trwa to około 25 minut. Ciepłe posypujemy cukrem pudrem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz