Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz tytul
1...
| 2015-03-05 23:42 |

ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |
 






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Ciasteczka z marchewki

Czas 50 minut Porcji 8 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasteczka z marchewki - składniki:

3 marchewki
1/3 kg mąki
2 kostki masła
powidła /najlepiej gęste/
2 łyż. proszku do pieczenia
do dekoracji cukier puder

Ciasteczka z marchewki - sposób wykonania:

Ciasteczka z marchewkiPrzepis na Ciasteczka z marchewki z programu Ewa gotuje. Ewa Wachowicz upiecze smaczne Ciasteczka z marchewki.
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce z drobnymi oczkami. Mąkę mieszamy z proszkiem a następnie siekamy z masłem aż powstanie kruszonka, następnie dodajemy marchewkę i wyrabiamy ciasto. Ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 cm wykrawamy kwadraty. Na środku kwadratu kładziemy powidła, zwijamy w rulonik jak rogaliki. Z części możemy zrobić ciasta koperty (zlepiamy przeciwległe boki). Ciastka pieczemy w 180 stopniach aż staną się rumiane. Trwa to około 25 minut. Ciepłe posypujemy cukrem pudrem.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 29-04-11 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz