Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz rolada dwukolorowa
Wspaniały przepis jednak ilość cukru w masie nie do pokonania przez przeciętną osobę zmniejszcie ile się da bo w przeciw...
| 2015-01-24 12:47 |

ikonka Komentarz Tytul
W Polsce mało kto używa takich drożdży, mieszkasz pewnie poza granicami i masz problem. Z informacji przeczytanych w int...
| 2015-01-17 21:04 |

ikonka Komentarz Tytul
a jak sie ma sprawa z drozdzami w proszku ,rozrobic je czy tylko wsypac .
...
| 2015-01-15 13:59 |

ikonka Komentarz ogórkowa
Ja tez gotuję podobnie,tylko nie zasmazam mąki i nie obieram ogórków.Przysmazone na maśle ogórki dają zupie smak i aroma...
| 2015-01-10 21:29 |

ikonka Komentarz Rosól
U mnie nie ma Niedzieli bez pysznego rosołu.Rosół gotuję z mięs mieszanych,wołowina, kurzyna,indyk,kaczka,czasem gęsina ...
| 2015-01-10 21:20 |

ikonka Komentarz Góralska kwaśnica
Jest to pyszna zupa i często w zimę ją gotuję na swojskiej kiszonej kapuście, zeberkach wędzonych lub świeżych z dodatki...
| 2015-01-10 20:55 |

ikonka Komentarz Ciasto drozdzowe
To ciasto jest przepyszne,bo już go piekłam parę razy z dodatkiem różnych owoców i kruszonki.Polecam, bo jest łatwe i za...
| 2015-01-10 20:21 |

ikonka Komentarz Tytul
pycha i ten wyglad wspaniale
...
| 2015-01-02 15:38 |
 






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Ciasteczka z marchewki

Czas 50 minut Porcji 8 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasteczka z marchewki - składniki:

3 marchewki
1/3 kg mąki
2 kostki masła
powidła /najlepiej gęste/
2 łyż. proszku do pieczenia
do dekoracji cukier puder

Ciasteczka z marchewki - sposób wykonania:

Ciasteczka z marchewkiPrzepis na Ciasteczka z marchewki z programu Ewa gotuje. Ewa Wachowicz upiecze smaczne Ciasteczka z marchewki.
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce z drobnymi oczkami. Mąkę mieszamy z proszkiem a następnie siekamy z masłem aż powstanie kruszonka, następnie dodajemy marchewkę i wyrabiamy ciasto. Ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 cm wykrawamy kwadraty. Na środku kwadratu kładziemy powidła, zwijamy w rulonik jak rogaliki. Z części możemy zrobić ciasta koperty (zlepiamy przeciwległe boki). Ciastka pieczemy w 180 stopniach aż staną się rumiane. Trwa to około 25 minut. Ciepłe posypujemy cukrem pudrem.

  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 29-04-11 | komentarz [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


komentarze Dodaj komentarz