Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Desery >> Ciasta

Ciasto czekoladowe

Składniki:

1,5 szkl. mąki,
1 szkl. cukru pudru,
150g margaryny ,
1 tabliczka czekolady mlecznej,
6 jajek,
2 łyżeczki kakao,
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Krem czekoladowo-śmietanowy
3 kostki gorzkiej czekolady połamanej
2 łyżki margaryny,
3 łyżeczki cukru,
1 łyżka kakao,
1 łyżka mleka

Ciasto czekoladowe - sposób wykonania:

Włożyć masło, cukier puder, żółtka i do miski i ucierać do uzyskania lekkiej, puszystej masy.
Przesiać mąkę do osobnego naczynia, dodać proszek do pieczenia i kakao i startą czekoladą.
Białka ubijamy na sztywną pianę. Do utartej masy dodajemy na przemian mąkę wymieszaną z kakao czekoladą i proszkiem do pieczenia oraz ubitymi białkami. Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.
Polewa: wszystkie składniki rozpuścić i gotować przez około 3 minuty.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 14-05-08| Czytano: 31802 razy |komentarz [0]
Ciasto czekoladowe komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz