Strona główna >> Desery >> Ciasta

Ciasto drożdżowe z czereśniami

Składniki:

50 dag mąki
1 szklanka mleka
6 łyżek cukru
żółtko
jajko
1/2 kostki masła lub margaryny
cukier waniliowy
4 dag drożdży
szczypta soli
czereśnie

Kruszonka:
6 łyżek masła,
2 łyżki cukru,
2 łyżki mąki

Ciasto drożdżowe z czereśniami - sposób wykonania:

Drożdże łączymy z połową szklanki ciepłego mleka, szczyptą soli, 2 łyżkami cukru, 2 łyżkami maki, odstawiamy rozczyn na 15 minut.
Dodajemy stopioną margarynę i pozostałe składniki, wyrabiamy dokładnie i ponownie odstawiamy na 15 minut.
Tortownice smarujemy masłem, wykładamy ciasto, na ciasto kładziemy czereśnie, posypujemy je kruszonka i pieczemy 50 minut w temperaturze 160 stopni C.


Prześlij przepis

mewa80 | 07-06-10 | Czytano: 6714 razy | komentarzy [0]
Ciasto drożdżowe z czereśniami komentarz



Opinie i komentarze na temat Ciasto drożdżowe z czereśniami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Ciasto drożdżowe z czereśniami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje