Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użtkownika. Więcej szczegółów w Polityka prywatności





Strona główna >> Desery >> Ciasta

Ciasto drożdżowe z czereśniami

Składniki:

50 dag mąki
1 szklanka mleka
6 łyżek cukru
żółtko
jajko
1/2 kostki masła lub margaryny
cukier waniliowy
4 dag drożdży
szczypta soli
czereśnie

Kruszonka:
6 łyżek masła,
2 łyżki cukru,
2 łyżki mąki

Ciasto drożdżowe z czereśniami - sposób wykonania:

Drożdże łączymy z połową szklanki ciepłego mleka, szczyptą soli, 2 łyżkami cukru, 2 łyżkami maki, odstawiamy rozczyn na 15 minut.
Dodajemy stopioną margarynę i pozostałe składniki, wyrabiamy dokładnie i ponownie odstawiamy na 15 minut.
Tortownice smarujemy masłem, wykładamy ciasto, na ciasto kładziemy czereśnie, posypujemy je kruszonka i pieczemy 50 minut w temperaturze 160 stopni C.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
mewa80 | 07-06-10| Czytano: 5738 razy |komentarz [0]
Ciasto drożdżowe z czereśniami komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz