Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Pikantny sos do tortilli tytul
1...
| 2014-07-31 18:21 |

Sałatka gyros warstwowa Tytul
Wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję, bo coś za mną chodzi......
| 2014-07-31 16:12 |

Zupa gulaszowa Tytul
Ja właśnie zrobiłam, jest miodzio palce lizac !!! :)...
| 2014-07-31 13:35 |

Korniszony Tytul
taki przepis dostałam od teściowej dodaję jeszcze tylko do każdego słoika po plastrze korzenia pietruszki i troszeczkę p...
| 2014-07-26 20:53 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |






Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Czas 35 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasto francuskie ze śliwkami - składniki:

opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
800 g śliwek
kilka łyżek wina wytrawnego (białe)
5 łyżek cukru
pól łyżeczki cynamonu
łyżka masła
płatki migdałowe
mąka do podsypania



Ciasto francuskie ze śliwkami - sposób wykonania:

Ciasto rozmrażamy i rozwałkowujemy (gdy się lepi podsypujemy mąką). Ciasto przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Śliwki pozbawiamy pestek, na patelni rozgrzewamy masło gdy zbrązowieje dodajemy śliwki, wlewamy wino, dodajemy cukier, goździki i cynamon, wymieszać. Dusimy do momentu aż owoce zaczną pływać w gęstym syropie. Następnie śliwki osaczamy an sicie i kładziemy na ciasto.Pieczemy 25 minut w 200 stopniach C.
Sos spod śliwek gotujemy aby zredukować. Na talerzyku polać szlaczek z sosu, nakładamy kawałek ciasta, dekorujemy płatkami migdałowymi uprażonymi na patelni.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [0]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników


kulinarne przepisy Dodaj komentarz