Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


ikonka Komentarz Tytul
Very nice site!...
| 2015-03-01 19:05 |

ikonka Komentarz Tytul
super przepis - pizza wyszła - w 5 min zniknęła , taka jest przepyszna!...
| 2015-03-01 13:19 |

ikonka Komentarz Tytul
Ja tez go pieke tylko dodaje jeszcze kminku bo go uwielbiam z maki 650 i zostawiam w foremkach do wyrosniecia jest pyszn...
| 2015-02-26 13:17 |

ikonka Komentarz Tytul
To jest spora porcja masy na naleśniki. Masz aż pół kilo mąki, 750 ml mleka tak więc i oleju jest około 150 -180 ml czyl...
| 2015-02-25 12:06 |

ikonka Komentarz Tytul
Od mleka,mąki,jajek nikt nie wymiotuje.ale 3/4szklanki oleju może każdego konkretnie przeczyscic...
| 2015-02-25 9:15 |

ikonka Komentarz Napoleonka
rewelacyjna napoleonka, smak dzieciństwa. Extra przepis. Dzieciaki są zachwycone tym cistem!...
| 2015-02-21 15:35 |

ikonka Komentarz Tytul
Dzięki za przepis. Polecam. Wszystkie zostały zjedzone zaraz po upieczeniu......
| 2015-02-12 19:25 |

ikonka Komentarz szybko się robi
Super szybkie w zrobieniu pączusie. polecam dla ceniacych swój czas. Smaczne jak typowe pączki....
| 2015-02-12 14:51 |
 






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Ciasto Krówka

Czas 45 minut Porcji 12 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasto Krówka - składniki:

2 puszki gotowej masy Krówka
12 paczek herbatników szkolnych (pakowanych po 10 sztuk)
2 budynie śmietankowe
3 szklanki mleka
2 opakowania Śnieżki
400 ml śmietany 18%
1 kostka masła
łyżeczka żelatyny
starowana czekolada

Ciasto Krówka - sposób wykonania:

Ciasto KrówkaPyszne ciasto Krówka, w dodatku bardzo szybkie bo bez pieczenia!
Masę krówkową wkładamy do garnka z gorąca woda i chwilkę gotujemy. Dzięki temu będzie bardziej smarowna i nie tak gęsta.
Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklance gorącej wody, studzimy.
Budyń gotujemy na mleku zgodnie z przepisem na opakowaniu! Słodzimy również tak jak w przepisie zawartym na odwrocie opakowania. Ugotowany budyń studzimy. Masło miksujemy na puch, dodajemy po łyżce budyniu, mieszając, do wyczerpania.
Śnieżkę ubijamy wraz ze śmietaną, pod koniec ubijania dodajemy przestudzoną żelatynę.
Na blaszce prostokątnej układamy kolejno : herbatniki, smarujemy je jedna puszką masy krówkowej, na to układamy kolejną warstwę herbatników, na to smarujemy budyń, przykrywamy herbatnikami i smarujemy drugą puszka masy krówkowej, układamy herbatniki i smarujemy je ubitą śmietaną. Całość posypujemy startą czekoladą. Ciasto odstawiamy na kilka godzin do lodówki (najlepiej na całą noc) aby dobrze się przegryzło.
Smacznego u?miech

  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 24-02-11 | komentarz [7]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-07-19 17:17 ?
A co to jest ta Śnieżka? Nie mam pojęcia, na jakiej półce tego szukać :D

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2011-07-19 18:08 ciasto Krówka
Śnieżka to bita śmietana w proszku. Szukać należy wśród dodatków do ciast lub przy kisielach i budyniach.



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-15 21:32 Tytul
zamiast sztucznej śnieżki z żelatyną lepiej ubić śmietanę 30% i jest zdrowsza



Przepisów
Od
Dodano 2012-01-29 21:07 Tytul
duzy koszt i duzo roboty a smakuje srednio ale polecam mozna sprobowac



Przepisów
Od
Dodano 2012-03-11 14:01 Tytul
prawie identycznie robię 3-bita, moja rodzina uwielbia to ciasto. POLECAMu?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-11-20 23:43 Tytul
przepyszne ,bardzo smakowalo mojej rodzince,polecam.



Przepisów
Od
Dodano 2013-11-21 20:13 Tytul
Bardzo smaczne ciasto. Pyszne jest rownież z masą o smaku trufli.


komentarze Dodaj komentarz