Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Leniwe kluski Dukana Leniwe placki
niestety rozlały mi się, zrobiłam na patelni placki z tego - udało sią wykorzystać masę....
| 2014-10-18 13:55 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym ciasto
faktycznie :) dziękujemy za czujnośc i prosimy autora przepisu o uzupełnienie istotnych informacji dotyczących przepisu ...
| 2014-10-17 9:35 |

Ciasto waniliowe z kremem jabłkowym Tytul
mam pytania dotyczące ciasta waniliowego z kremem jabłkowym ponieważ przepis jest bardzo niedokładnie napisany: ile ma b...
| 2014-10-15 18:21 |

Zupa pomidorowa pomidorowa
A ja lubię,gdy w zupie pływa dużo warzyw i nigdy ich nie wyciągam. Ugotowany por pokrojony w krążki wg mnie świetnie się...
| 2014-10-07 12:30 |

Ciasto zebra Tytul
Tak ciasto pieczemy z termoobiegiem bez włączania górnej i dolnej grzałki....
| 2014-10-03 13:38 |

Ciasto zebra Tytul
Czyli piekę tylko z termoobiegiem, bez włączania górnej i dolnej grzałki?

z góry dziekuję za odpowiedź....
| 2014-10-01 13:53 |

Śledzie w oleju Tytul
U nas królują śledzie opiekane w occie - sama robię, a w razie awarii:). Naprawdę pyszne. Delikatne mięso, ale taki wyra...
| 2014-09-22 12:38 |

Gołąbki bez zawijania cd. tYTUŁ
Zapomniałam dodać, że ryż dodaję surowy - w trakcie gotowania/pieczenia "dojdzie". :)...
| 2014-09-14 14:34 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 45 minut Porcji 12 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasto Krówka - składniki:

2 puszki gotowej masy Krówka
12 paczek herbatników szkolnych (pakowanych po 10 sztuk)
2 budynie śmietankowe
3 szklanki mleka
2 opakowania Śnieżki
400 ml śmietany 18%
1 kostka masła
łyżeczka żelatyny
starowana czekolada

Ciasto Krówka - sposób wykonania:

Pyszne ciasto Krówka, w dodatku bardzo szybkie bo bez pieczenia!
Masę krówkową wkładamy do garnka z gorąca woda i chwilkę gotujemy. Dzięki temu będzie bardziej smarowna i nie tak gęsta.
Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklance gorącej wody, studzimy.
Budyń gotujemy na mleku zgodnie z przepisem na opakowaniu! Słodzimy również tak jak w przepisie zawartym na odwrocie opakowania. Ugotowany budyń studzimy. Masło miksujemy na puch, dodajemy po łyżce budyniu, mieszając, do wyczerpania.
Śnieżkę ubijamy wraz ze śmietaną, pod koniec ubijania dodajemy przestudzoną żelatynę.
Na blaszce prostokątnej układamy kolejno : herbatniki, smarujemy je jedna puszką masy krówkowej, na to układamy kolejną warstwę herbatników, na to smarujemy budyń, przykrywamy herbatnikami i smarujemy drugą puszka masy krówkowej, układamy herbatniki i smarujemy je ubitą śmietaną. Całość posypujemy startą czekoladą. Ciasto odstawiamy na kilka godzin do lodówki (najlepiej na całą noc) aby dobrze się przegryzło.
Smacznego u?miech
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [7]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2011-07-19 17:17 ?
A co to jest ta Śnieżka? Nie mam pojęcia, na jakiej półce tego szukać :D

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2011-07-19 18:08 ciasto Krówka
Śnieżka to bita śmietana w proszku. Szukać należy wśród dodatków do ciast lub przy kisielach i budyniach.



Przepisów
Od
Dodano 2011-12-15 21:32 Tytul
zamiast sztucznej śnieżki z żelatyną lepiej ubić śmietanę 30% i jest zdrowsza



Przepisów
Od
Dodano 2012-01-29 21:07 Tytul
duzy koszt i duzo roboty a smakuje srednio ale polecam mozna sprobowac



Przepisów
Od
Dodano 2012-03-11 14:01 Tytul
prawie identycznie robię 3-bita, moja rodzina uwielbia to ciasto. POLECAMu?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-11-20 23:43 Tytul
przepyszne ,bardzo smakowalo mojej rodzince,polecam.



Przepisów
Od
Dodano 2013-11-21 20:13 Tytul
Bardzo smaczne ciasto. Pyszne jest rownież z masą o smaku trufli.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz