Polecamy 1614 sprawdzonych przepisów kulinarnych
Nie masz konta? Zarejestruj się! Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Porady Kulinarne





Komentarze


Kompot z truskawek na zimę tytul
1...
| 2014-07-22 20:39 |

Muffinki bananowe Tytul
wszystkie przepisy sie sprawdzają
bardzo dobre
...
| 2014-07-19 23:24 |

Odchudzająca zupa kapuściana Zupa odchudzająca.
tylko z taką zupą nie można przesadzić bo można dostać mega wzdęć. Z drugiej strony bardzo szybko moze się znudzic i uwa...
| 2014-06-10 19:52 |

Proste,smaczne gofry pyszne gofry
Bardzo dobre,złociste smakowało mi MMM... dziękuje pozdrawiam :D...
| 2014-06-06 15:41 |

Proste,smaczne gofry Gofry mmm
Bardzo dobre dziękuje za przepis :D...
| 2014-06-06 14:47 |

Ciasto marchewkowe #aga#
Spróbowałam i nie żałuję. Zrobiłam w wersji bez rodzynek,dodałam tylko wiórki kokosowe. Pięknie wyrosło i smakuje jak ta...
| 2014-05-27 21:21 |

Murzynek Tytul
To bardzo dobry przepis i zawsze sie udaje .Szukałam tego przepisu długo ,bo to jest ten przepis kiedy pierwszy raz piek...
| 2014-05-22 9:07 |

Murzynek Tytul
To jest super przepis ,ciasto jest pyszne .bardzo szybko sie robi tego murzynka .Polecam ....
| 2014-05-22 9:03 |






Strona główna >> Desery >> Ciasta

Czas 55 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Ciasto Kukułka - składniki:

Potrzebne będą dwa biszkopty, 1 jasny i 1 ciemny.
Polecamy biszkopty z przepisu: Przepis na puszysty biszkopt.
Biszkopt ciemny przekrajamy na 2 części. Zamiast biszkoptu jasnego możemy użyć gotowych biszkoptów (ciastek) dostępnych w sklepie - okrągłe lub tzw.języczki.

Masa:
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
1/2 szkl. cukru
2 czekolady (mleczna lub gorzka)
5 kieliszków wódki

Masa 2:
1 litr kremówki
1/2 szkl. cukru
5 fixów do śmietany

polewa czekoladowa
małe bezy do dekoracji

Ciasto Kukułka - sposób wykonania:

Masa 1: W 1/2 szkl. wody rozpuścić kawę. Przelać do garnka, dodać 2 czekolady i cukier oraz wódkę. Podgrzać, rozpuścić ostudzić (NIE GOTOWAĆ)

Masa 2: Ubić 1 l. kremówki z żelatyną lub 5 fixami i 1/2 szkl. cukru

Ciemny biszkopt przeciąć na pół, na jedną część wyłożyć połowę ubitej śmietany. Na śmietanę połamać drobno biały biszkopt i polać go masą nr.1 (jest rzadka więc wsiąknie). Na to włożyć resztę śmietany i przykryć ciemnym biszkoptem. Ciasto dekorujemy polewą czekoladową i bezikami. Smacznego u?miech
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu

| | kulinarne przepisy [2]






Pyszna kuchnia : śniadania, obiady, kolacje, ciasta.
Komentarze użytkowników



Przepisów
Od
Dodano 2012-05-25 9:27 5 kieliszków wódki
W tej I masie w wykonaniu nie ma mowy o 5 kieliszkach wódki. Kiedy je dodać?

mewa80 - moderator
mewa80
Przepisów 466
Od 2010-03-24 8:49
Dodano 2012-05-25 12:02 ciasto
nie ma znaczenia kiedy, można pod koniec mieszania tej masy.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz